Сьогодні під час позачергового засідання Верховної Ради народні депутати проголосували за введення змін до адміністративно-територіального устрою частини Луганської області.

Постановами передбачається змінити межі Перевальського, Попаснянського, Новоайдарського і Слов\'яносербського районів Луганщини. Під час засідання у Раді був присутній глава Луганської ОДА Геннадій Москаль. Він закликав народних обранців проголосувати на підтримку вказаного документу і нардепи віддали за нього 236 голосів.

Проектами передбачено передати в адміністративне підпорядкування Новоайдарського району місто Щастя Жовтневого району Луганської міської ради; села Трьохізбенка та Кримське Слов\'яносербського району, в адміністративне підпорядкування Попаснянського району; міста Гірське та Золоте, селища міського типу Тошківка та Нижнє, які на цей час адміністративно підпорядковані Первомайській міській раді; селище міського типу Новотошківське, яке на цей час адміністративно підпорядковане Кіровській міській раді; селище міського типу Чорнухине, яке на цей час перебуває у складі Перевальського району.

На сьогодні міста та селища, про які йдеться в постановах, перебувають під контролем української влади, але не в змозі реалізовувати свої повноваження в повному обсязі.



Переглядів: 4080
Поширень: 0