«Від сьогодні Уряд погашає боргові зобов’язання міст, районів, сіл за житлово-комунальні послуги, в тому числі за природний газ, тому що треба готуватися до опалювального сезону», - повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 8 жовтня.

«Уряд із сьогоднішнього дня розпочинає безпрецедентне погашення боргів за спожиті енергоносії по всій території України і виділяє 7,3 мільярда гривень місцевим бюджетам на погашення їхньої заборгованості за житлово-комунальні послуги», - повідомив Прем’єр-міністр України.

Він додав, що 7 жовтня було прийнято рішення відповідного профільного комітету і затверджено рішення Уряду України.

Арсеній Яценюк нагадав, що згідно з постановою Уряду, якщо протягом трьох днів іде зменшення температур нижче певного рівня, органи місцевого самоврядування приймають рішення про початок опалювального сезону: «Для цього рішення їм потрібне Міністерство енергетики і вугільної промисловості та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ».

«Ми готові до того, щоб у випадку зменшення температур забезпечити початок опалювального сезону, як це не складно», - підкреслив Глава Уряду.

Водночас, наголосив він, повинні виконуватися ліміти: «Нам треба перезимувати. І ми перезимуємо, якщо будемо злагоджено і спільно працювати. Ми виділяємо мільярдні кошти і робимо все для того, щоби мати в сховищах газ. Але при цьому повинна бути відповідальність місцевих керівників, місцевих чиновників за використання природного газу і за контроль над цим використанням».

Він нагадав, що Уряду вдалося зупинити випадки завищення нормативів використання газу для населення облгазами: «Ми не даємо наживатися на завищених нормативах для населення, коли вони завищували нормативи, списували дешевий газ на населення і потім його продавали промисловості в десять разів дорожче».

«Зараз дуже важливо, щоби відповідальність була на всіх ланках, на всіх рівнях. Ситуація складна, і тому треба приймати складні рішення, але правильно їх виконувати», – сказав Арсеній Яценюк.



Переглядів: 3030
Поширень: 0