Верховна Рада затвердила Степана Полторака на посаду міністра оборони України за пропозицією президента Петра Порошенка.

За кандидатуру Полторака проголосували 245 нардепів за необхідних 226 голосів. Попередньо нардепи відправили у відставку з посади міністра оборони Валерія Гелетея.

Представляти кандидатуру Полторака в парламенті прийшов президент Петро Порошенко. Він заявив, що Полторак є бойовим генералом, і саме завдяки йому не було допущено поширення сепаратизму в Харківській області.

Степан Полторак - новий міністр оборони України

Також Порошенко розповів, що провів переговори про будування в Україні нової розвідувальної техніки, "яка значно підвищить ефективність" української армії. "На жаль, про деякі види високоточної зброї ми можемо тільки мріяти", - додав президент.

Складаючи присягу в парламенті, новий міністр оборони заявив, що знає, як зробити з української армії високоефективну силу.

"Україна потребує миру. Гарантом миру можуть бути сучасні Збройні сили. Я чітко розумію і знаю, що необхідно робити. Для цього мені потрібен час і ваша допомога. ЗСУ, які будуть гарантом недоторканності наших кордонів. У роботі опиратимуся на професіоналів", - зазначив Полторак.

49-річний кандидат педагогічних наук Полторак керував Академією внутрішніх військ, 12 днів командував внутрішніми військами і півроку Національною гвардією.

Полторака було призначено командувачем Внутрішніх військ України 28 лютого цього року в.о. президента Олександром Турчиновим. Згодом, 15 квітня, парламент призначив Полторака на посаду командувача Національної гвардії України.

Після втечі екс-президента Віктора Януковича і його оточення в лютому 2014 року, з 27 лютого по 25 березня в.о. голови Міноборони був Ігор Тенюх, член ВО "Свобода".

З 25 березня по 3 липня в.о. міністра оборони був Михайло Коваль, який до цього обіймав посаду заступника начальника прикордонної служби України.

3 липня міністром оборони України став Валерій Гелетей, який працював у МВС та Управлінні держохорони. 12 жовтня стало відомо, що Порошенко звільнив Гелетея із займаної посади.



Переглядів: 4391
Поширень: 0