У триденний термін внести пропозиції щодо врегулювання питання громадян, які числяться працюючими у зоні АТО, натомість насправді переїхали в інші регіони і не мають роботи, Віце-прем`єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман доручив відповідним органам виконавчої влади під час засідання міжвідомчого штабу з вирішення питань забезпечення першочергових потреб внутрішньо переміщених осіб.

«Така проблема існує, ці громадяни не можуть отримувати щомісячну матеріальну допомогу для покриття витрат на проживання як тимчасово не працюючі», - зазначив Володимир Гройсман.

Крім того, Віце-прем`єр-міністр розпорядився розробити механізм координації гуманітарної та грошової допомоги, яка надходить до України від міжнародних партнерів.

Він також доручив розробити правила і умови проживання громадян у транзитних пунктах у Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій областях, які будуть облаштовані будинками для тимчасового проживання, наданими Україні в рамках допомоги Урядом Федеративної Республіки Німеччина.

«Усі соціальні виплати, в тому числі, на оренду житла, та інша допомога здійснюватимуться та надаватимуться лише на тих територіях, які підконтрольні українській владі», - підкреслив Віце-прем`єр-міністр .

Згідно з оперативною інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на 15 жовтня 2014 року з району проведення АТО до інших регіонів переселено 367 тис.515 осіб.



Переглядів: 2966
Поширень: 0