Відповідні міністерства прораховують можливість страхування життя усіх учасників Антитерористичної операції за рахунок держави. Про це повідомив під час зустрічі з членами Європейської бізнес Асоціації Віце-прем`єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

"Ідея в тому, щоб, з одного боку, застрахувати всіх учасників, з іншого – кожному дати гарантії, що він вже є застрахований, і якщо не дай Бог щось трапиться, страхова сума буде виплачена автоматично. Я думаю, це буде добре сприйнято людьми", - сказав Віце-прем`єр-міністр.

Володимир Гройсман

За його словами, необхідно чітко прорахувати спроможності держави здійснити таке фінансування. Також необхідно забезпечити прозорість цього механізму, відібравши на публічному конкурсі надійні страхові компанії. Сума страхової виплати має дорівнювати розміру одноразової виплати, яку гарантує сьогодні держава сім`ям загиблих.

«Вчора Прем’єр-міністр дав доручення, щоб зробили такі розрахунки. Як тільки ці розрахунки покажуть, що це реально, і є гарантії того, що таке страхування є стовідсотковим з точки зору оплати коштів, це одразу можна буде робити, я не бачу тут перешкод. Це ідея, яка потребує доопрацювання, я її вчора вніс і думаю, що найближчим часом ми отримаємо зворотний зв\'язок від міністерства фінансів», - підкреслив Володимир Гройсман.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів зрівняв виплати при втраті годувальника для сімей працівників правоохоронних органів, які загинули в зоні АТО, з виплатами сім`ям загиблих військовослужбовців Збройних сил України. Виплати становитимуть 609 тисяч гривень.



Переглядів: 3219
Поширень: 0