27 листопада у мерії відбулось обговорення проекту Програми сприяння розвитку організацій інститутів громадянського суспільства. Це новий документ міської ради, який спрямований на підтримку громадських організацій та допомогу у їх розвитку. Проект програми обговорювали представники найактивніших громадських організацій міста. На наступному тижні документ вже з пропозиціями та правками планується винести на розгляд виконавчого комітету міської ради.

На сьогоднішній день громадськості не дуже добре зрозуміла важливість ролі різних інститутів громадянського суспільства. Але насправді ці структури здатні вирішувати ряд важливих гуманітарних і соціальних проблем. Наприклад, у місті успішно діють ГО «Гармонія», БФ «Подільська громада», ГМ «Опора», ГО «Територія мам» та інші. У партнерстві з органами влади та місцевого самоврядування ці об’єднання і організації можуть приносити більше користі громадам і робити набагато більше. Власне для цього і була розроблена нова Програма міської ради.

В рамках реалізації заходів Програми в місті будуть розроблені стандарти якості інститутів громадянського суспільства, проводитимуться семінари і тренінги, де представники ГО зможуть отримувати нові знання та навички з розвитку громадських формувань. Також планується створити веб-ресурс, який стане площадкою для презентації ГО та обміну досвідом, та інкубатор інститутів громадських організацій, який стане комунікаційним центром їхньої діяльності.

«У 2012 році міська влада зробила перший крок до підтримки розвитку ініціатив вінницьких громадських організацій. Тоді була прийняла локальна Програма, яка передбачала грантову підтримку пропонованих ними суспільноважливих проектів у різних сферах міста. І вона успішно діє до сьогодні. Тепер цей документ стане складовою нової Програми, яка передбачає більш комплексний підхід до підтримки та розвитку цих інститутів громадянського суспільства у Вінниці, адже передбачає не лише фінансову допомогу, а й організаційну», - каже начальний інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Володимир Хорошев.

Під час обговорення проекту програми сприяння розвитку організацій інститутів громадянського суспільства, представники вінницьких громадських організацій і об’єднань досить жваво обговорювали майбутні перспективи, пов’язані із появою цього нового програмного документу. Висловлювались думки, що така програма дійсно на часі, і вона допоможе консолідувати зусилля усіх громадських організацій та сприятиме їх розвитку.



Переглядів: 3691
Поширень: 0