Голові Вінницької обласної Ради

Свитку С.М.

Звернення членів Президії Вінницької обласної Ради щодо необхідності скликання сесії Вінницької обласної Ради у робочий день

У черговий раз порушуючи домовленості, зафіксовані в Угоді щодо покращення взаємовідносин і співпраці між головою і депутатами обласної Ради, нехтуючи зобов’язаннями, взятими на себе під час останнього засідання Погоджувальної ради, Ви як голова Вінницької обласної Ради видали розпорядження від 02.12.2014 року № 314 про проведення пленарного засідання позачергової  28 сесії обласної Ради 6 скликання на вихідний день 6 грудня 2014 року о 10 годині в приміщенні обласної Ради.

Слід зазначити, пункт про відмову від проведення сесій Вінницької обласної Ради у вихідні дні був прописаний в Угоді щодо покращення взаємовідносин і співпраці між головою і депутатами обласної ради на Погоджувальній раді 14 липня 2014 року. Більш того, скликанню сесії обласної Ради має передувати проведення засідання Погоджувальної ради та Президії.

Нехтуючи вищезазначеною Угодою, підписаною всіма сторонами, Ви, замість того, щоб налагодити діалог з депутатським корпусом, скликати Погоджувальну раду, знову під час прес-конференції 1 грудня 2014 року вдались до безпідставних звинувачень на адресу окремих депутатів та депутатських груп. При цьому, Ви жодного разу не скористалися можливістю використати формат Погоджувальної ради для розв’язання конфліктної ситуації.

 Шляхом навішуванням ярликів Ви робите спробу знайти крайніх та винних у колапсі діяльності обласної Ради, ігноруючи тим самим ще один пункт вищезазначеної Угоди.

Звертаємо Вашу увагу, що скликання сесії у вихідний день призводить до додаткових фінансових витрат з обласного бюджету, оскільки праця робітників апарату обласної Ради, представників правоохоронних органів тощо потребує подвійної оплати.

Очевидно, що замість того, аби докласти зусиль для налагодження конструктивного діалогу з депутатським корпусом, Ви як голова обласної Ради намагаєтесь зробити все, щоб сесія не відбулась.

У зв’язку із цим, вимагаємо скасувати розпорядження про скликання цієї сесії у суботу, 6 грудня 2014 року, та наполягаємо скликати позачергову сесію в робочий день у найближчий час, та, згідно гл.2 ст.8 Регламенту обласної Ради, провести її в закритому режимі.

Ваше бажання розхитати соціально-політичну ситуацію у Вінницькій області є неприпустимим і Вам це зробити не вдасться.

Слава Україні!

Члени президії обласної Ради



Переглядів: 3626
Поширень: 0