Бюджет на 2015 рік має бути ухвалений не пізніше 26 грудня. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у п’ятницю під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в України Джефрі Р.Пайєттом.

На переконання В.Гройсмана, прийняття бюджету до кінця поточного року з урахуванням пропозицій щодо фінансової децентралізації обумовлене необхідністю затвердження місцевих бюджетів.

Володимир ГройсманНа думку керівника Парламенту, наступного вівторка Верховна Рада має розглянути у першому читанні пропоновані зміни до Податкового і Бюджетного кодексів, а також проект Державного бюджету на наступний рік. Після цього, сказав В.Гройсман, необхідно зробити перерву у пленарних засіданнях для опрацювання законопроектів у комітетах і подальшого їх розгляду у відповідності до парламентських процедур.

Голова Верховної Ради повідомив, що 18 грудня він ініціював зустріч Прем’єр-міністра України з лідерами фракцій коаліції щодо бюджету, і нині представники Уряду і народні депутати інтенсивно працюють, щоб уже до вівторка максимально узгодити позиції.

При цьому він заявив, що під час обговорення головного фінансового документу країни необхідно утриматись від популістських заяв і фахово обговорювати реальні кроки.

Своєю чергою, пан Посол наголосив, що дискусії щодо проекту бюджету сприяють «розвитку демократії і парламентської культури» Парламенту, зазначивши у цьому контексті, що бюджетний процес у комітетах Верховної Ради України відбувається відкрито і прозоро.



Переглядів: 3643
Поширень: 0