Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню вздовж всієї лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях з 00:00 15 лютого.

Із відповідною заявою Глава держави виступив у Генеральному штабі Збройних Сил України о 23.55 в суботу, 14 лютого.

"Україна завжди дуже відповідально ставилася до виконання взятих на себе міжнародних зобов’язань. Ми сповнені рішучості ще раз довести це. Буквально за лічені хвилини славні Збройні Сили, Національна гвардія, підрозділи Прикордонних військ, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України виконають мій наказ як Верховного Головнокомандувача припинити вогонь вздовж всієї лінії зіткнення з ворогом в Донецькій і Луганській областях, як це передбачено домовленостями, досягнутими у Мінську у "Нормандському форматі" за участі президентів України, Франції, Росії і Канцлера Німеччини", – заявив Президент.

"Весь світ затамував подих і напружено очікує завтрашнього світанку. Ті, хто хоче зірвати мирний процес на його самому початку, попереджені про наслідки. Я свідомо зараз не буду говорити, що буде робити Україна у випадку, коли мирний процес буде зірвано. Скажу одне – отримавши удар по одній щоці, іншу ми підставляти не будемо, і нехай простить мене господь", - заявив Порошенко.

"На сьогоднішній день особливу увагу і тривогу викликає ситуацію на Дебальцівському плацдармі. Саме плацдармі, а не котлі, бо славні збройні сили утримали рубежі, які були визначені для оборони головнокомандувачем", - наголосив Порошенко.

"Ми бачили, що російська сторона виказала особливий інтерес до Дебальцівського плацдарму в Мінську", - додав він.

"І ми довели, що наші війська в Дебальцево сьогодні отримали 4 конвої, які забезпечують речовим довольством, боєприпасами, ротацію збройних сил і нової техніки", - наголосив він.



Переглядів: 3527
Поширень: 0