Ініціатива Арсенія Яценюка - Фронт Змін

У зборах взяли участь близько 100 000 осіб.

Збори громадян – це перший крок у проведенні всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. Їх учасники обговорили й затвердили питання, які буде винесено на референдум. Протоколи зборів будуть направлені в Центральну виборчу комісію, яка дасть «зелене світло» збору підписів на підтримку проведення референдуму.

У своєму зверненні до учасників зборів Арсеній Яценюк підкреслив, що ініціював референдум після того, як у червні провалилися відомі перемовини про внесення змін до Конституції, суттю яких була узурпація влади в країні. «Олігархічні групи хотіли остаточно поділити країну на зони впливу і зробити так, щоб ніхто не зміг контролювати їх. Щоб президент обирався в парламенті підконтрольними їм фракціями», – наголосив лідер Ініціативи.

«Тоді перекроїти Конституцію не вдалося. Та спроби узурпації влади не припинилися. В липні спробували перетворити всенародні вибори президента на фарс. Відповідні нововведення навіть було проголосовано в першому читанні. Проте ця спроба була викрита. Не в останню чергу, завдяки інформаційній кампанії «ФРОНТУ ЗМІН», завдяки вашій активній позиції та діям», – заявив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що мета олігархічних кланів – поділити у цій країні все: уряд, парламент, правоохоронні органи, суди, місцеві органи влади, земельні угіддя і навіть людей. Громадянам в їхньому варіанті країни відведена роль кріпаків. Уже сьогодні нові барони безкарно відстрілюють людей на царських полюваннях, збивають людей на дорогах своїми автомобілями. Інші – пропагують нацизм у своїх вотчинах. Саме такі «порядок» і «стабільність» вони хочуть законсервувати навічно. Ми мусимо зупинити їх», – сказав лідер «ФРОНТУ ЗМІН».

Арсеній Яценюк наголосив, що референдум за народною ініціативою покликаний захистити право народу формувати владу та впливати на неї, а також захистити Конституцію від маніпуляцій. Для цього на референдум виносяться норми, які зроблять внесення змін до Основного Закону виключним правом українського народу.

80% українців виступають за всенародні вибори президента, сказав Арсеній Яценюк, висловивши упевненість, що народ підтримає ініціативу «ФРОНТУ ЗМІН».

У суботу на зборах громадян з проведення всенародного референдуму було підтримано три питання, які виносяться на голосування. Громадянам пропонується затвердити зміни до трьох статей конституції.

1. Чи затверджуєте (схвалюєте) ви нову редакцію частини першої статті 71 Конституції України наступного змісту: «Вибори Президента України, народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, голів та депутатів місцевих рад є вільними й відбуваються на основі загального, рівного та прямого виборчого права шляхом таємного голосування»?

2. Чи затверджуєте (схвалюєте) ви частину першу статті 90 Конституції України наступного змісту: «Повноваження Верховної Ради України припиняються у день відкриття першого засідання Верховної Ради України нового скликання. Строк повноважень Верховної Ради України може бути продовжений лише в умовах воєнного чи надзвичайного стану»?

3. Чи затверджуєте (схвалюєте) ви частину другу статті 154 Конституції України наступного змісту: «Зміни та доповнення до Конституції України можуть бути затверджені безпосередньо на всеукраїнському референдумі. Зміни та доповнення до Конституції України, затверджені на такому референдумі, є загальнообов’язковими і не потребують прийняття будь-яких рішень чи здійснення дій органами державної влади або їх посадовими особами»?

Учасники зборів вибрали ініціативні групи, які займатимуться збором підписів у своїх містах, селищах і селах.


Переглядів: 3283
Поширень: 0