В цьому році Вінниця продовжує співпрацю з навколишніми селами і передбачила 2,3 млн. грн. цільових субвенцій на реалізацію важливих для сусідніх населених пунктів проектів. Усі вони будуть реалізовуватись у співфінансуванні, тобто частину власних коштів вкладають і сільські гр​омади. Минулого року на ці потреби місто виділило 2 млн. грн., але через певні об’єктивні причини територіальні громади фактично отримали 1,8 млн. грн. Ці кошти спрямовано на будівництво спортивного майданчика у Агрономічному, капітальний ремонт однієї з доріг Бохоників, капремонт дитсадка у Стадниці, будівництво мережі зовнішнього освітлення у Стрижавці, та інші інфраструктурні проекти територіальних громад.

Минулого тижня депутати міської ради схвалили ряд рішень по виділенню цільових субвенцій на 2015 рік під конкретні проекти соціально-економічного розвитку територій, запропонованих сільськими радами. Ці проекти реалізовуватимуться у співфінансуванні – за кошти міського бюджету та семи селищної і сільських рад.

В залежності від кількості населення навколишнім громадам надаються субвенції від 150 до 450 тис. грн. на кожен населений пункт. Загалом в цьому році передбачено виділити 2,3 млн. грн., минулого року було перераховано 1,8 млн. грн.

Кожна територіальна громада сама вирішувала, куди їх спрямовувати. Агрономічною сільською радою було використано 183 тис. грн. За рахунок цих коштів було проведено поточний ремонт покрівлі будинку по вулиці Мічуріна (житловий фонд сільської ради), а також побудовано дитячий спортивний майданчик. Бохоницька сільська рада використала 153 тис. грн. на придбання чотирьох насосів для свердловин та закупівлю 26 сміттєвих контейнерів. В цьому році за кошти субвенції у розмірі 350 тис. грн. Агрономічне планує виконати поточний ремонт покрівлі на двох будинках житлового фонду, провести поточний ремонт доріг та будівництво водогону з вулиці Мічуріна до Прифермерської. У Бохониках протягом року планують встановити дитячий майданчик.

Лука-Мелешкіська сільська рада торік використала в повному обсязі передбачені 350 тис. грн. За ці кошти було виконано вибірковий капітальний ремонт проїжджої частини по вулиці Шевченка. В цьому році субвенцію направить на капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Коцюбинського в селі Лука-Мелешківська та по вулиці Миру в селі Тютьки. Вінницько-Хутірська сільська рада планує спрямувати субвенцію у розмірі 350 тис. грн. на ремонт дороги по вулиці Дачній.

Стадницька сільська рада минулорічні 200 тис. грн. направила на частковий капітальний ремонт сільського будинку культури, капремонт дитячого садочку «Журавлик», ще частина коштів пішла на розробку генерального плану села. За цьогорічні кошти у Стадниці буде продовжено капремонт будинку культури.

У Стрижавці кошти було витрачено на будівництво дитячого майданчика біля філії дитячого садочку «Казка» і побудовано вуличне освітлення на 9 вулицях. В цьому році субвенцію у розмірі 450 тис. грн. направлять на капітальний ремонт покрівлі спортивного залу в приміщенні садка по вул. Алеї, 58 та капремонт приміщень першого поверху групи № 8 ДНЗ по вул. Приміська, 15. Частина коштів піде на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво каналізаційного колектора до міста Вінниці.​

Якушинецька сільська рада торік використала кошти субвенції в повному обсязі на капітальний ремонт вулиці Кармалюка в с. Зарванці, а в цьому році 400 тис. грн. планує використати на ремонт дороги по вулиці Першотравневій у тому ж селі.

«Прийнятими рішеннями визначається об’єм субвенцій, і куди ці гроші будуть направлені. Я думаю, що це наочний приклад тісної співпраці між територіальними громадами різного рівня в рамках децентралізації влади і реформи місцевого самоврядування», - зазначає в. о. міського голови Сергій Моргунов.



Переглядів: 3061
Поширень: 0