Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій вкотре акцентував увагу на важливості процесів децентралізації влади, які вже частково стартували в Україні.

Керівник Вінниччини, зокрема, зауважив, що зазначена реформа полягатиме у формуванні регіональними радами – обласними, районними – своїх виконавчих комітетів. І вже наступні вибори, попередньо заплановані на жовтень, забезпечать органам місцевого самоврядування таку можливість. Водночас, підкреслив Валерій Коровій, буде впроваджена інституція, яка забезпечуватиме координацію діяльності центральних та місцевих органів влади.

Валерій Коровій: «Децентралізація на сьогодні – об’єктивна необхідність»

«Децентралізація – не просто слова. На сьогодні це об’єктивна необхідність. І наше завдання – належним чином організувати цю роботу, підготувати території до змін та створити умови для проведення чесних, демократичних виборів», - наголосив голова ОДА.

Валерій Коровій: «Децентралізація на сьогодні – об’єктивна необхідність»

Валерій Коровій також зазначив, що основний акцент у процесі децентралізації буде зроблений в економічній площині - на кардинальне розширення повноважень органів місцевого самоврядування базового рівня.



Переглядів: 2954
Поширень: 0