Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів про захист інформаційного телерадіопростору України», що забороняє використання будь-якої аудіовізуальної продукції, яка шкодить національній безпеці України і прославляє збройні формування держави-окупанта.

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради, проект закону №1317 «повернуто з підписом президента» 2 квітня.

Документ передбачає, що в Україні забороняється поширення і публічна демонстрація фільмів, виготовлених фізичними і юридичними особами Російської Федерації, а також фільмів, які пропагують (включаючи надання позитивної інформації) діяльність правоохоронних органів, Збройних сил, інших військових або силових формувань Російської Федерації або їхніх окремих представників, і фільмів, сюжет яких прямо або побічно пов’язаний із діяльністю цих органів або формувань.

5 лютого 2015 року Верховна Рада України підтримала у другому читанні та в цілому президентський законопроект № 1317 "Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України".

19 березня голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав цей закон. "Хочу привітати всіх, адже тепер з наших екранів зникне телепропаганда, яка спотворює нашу історію і підносить агресора. Але ще раз хочу підкреслити: цей закон не стосується ні мультфільмів, ні серіалів про кохання. Забороняються лише пропагандистські агітки. А телеканалам: їм надається два місяці для того, щоб перейти на нові рейки", - написав тоді спікер парламенту в соцмережі.

18 березня Верховна Рада не підтримала ініціативу "Опозиційного блоку" скасувати прийняті парламентом 5 лютого зміни в українське законодавство, що забороняють демонстрацію фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами РФ з 2014 року.



Переглядів: 3413
Поширень: 0