Про це на виїзному засіданні Кабінету Міністрів сказала перший заступник глави МВС України Ека Згуладзе, презентуючи ініціативи в рамках реформування органів внутрішніх справ, повідомляє "Телеканал новин 24"

Отже, на водіїв чекають такі нові правила зняття штрафів:

1. Для перехідного періоду адаптації до нових правил пропонується після прийняття закону всім водіям нарахувати 150 балів. "Це як початковий стартовий пакет. Якщо правопорушення фіксується відеорадаром, знімаються бали. Коли вичерпуються бали, уже нараховується штраф", — сказала Згуладзе.

2. За умови несплати протягом 30 днів нараховується пеня у подвійному розмірі штрафу, а при несплаті штрафу та пені протягом 60 днів — матеріали передаються виконавчій службі Міністерства юстиції.

3. Адміністративне стягнення вноситься в автоматичному режимі і відправляється за адресою місця проживання власника автомобіля, "тобто штрафуватимуть машину", а не водія.

4. Передбачена можливість SMS-повідомлень про стягнення штрафу, у якому буде вказана адреса сайту, де водій за спеціальним кодом зможе подивитися ролик про своє правопорушення.

5. Можна буде оскаржити штраф протягом 10 днів. Оскарження призупиняє термін оплати.

6. Дещо відрізняється система штрафів, коли правопорушення фіксує патрульний поліцейський. Якщо правопорушник не оскаржуватиме штраф, у машині патрульної поліції буле електронний принтер, за допомогою якого водій зможе на місці оплатити штраф (лише карткою) та отримати квитанцію, тобто протокол правопорушення.

7. Під час "фізичного штрафування" водій може позбутися прав на термін до 6-ти місяців. Цього моменту немає під час відеофіксації.

8. Буде введена єдина сума штрафу за будь-які правопорушення на дорозі. Ця сума буде дорівнювати мінімальній сумі штрафу, яка існує на сьогоднішній день.



Переглядів: 4437
Поширень: 0