Депутат міської ради Петро Бабій передав спецпідрозділу «Вінниця-2», який минулого року був створений при міському відділі міліції, 20 сучасних радіостанцій. Незабаром хлопці в черговий раз по ротації поїдуть в зону АТО, а там такі засоби зв’язку їм життєво необхідні. До цього часу бійцям видавали рації іншого зразка, але тепер вони матимуть власні, які були придбані відповідно до тих технічних характеристик, які є оптимальними в зоні бойових дій.

Спецпідрозділ «Вінниця-2» був створений минулого року для охорони громадського порядку та забезпечення безпеки мешканців міста. Ще під час його формування депутати міської ради та небайдужі вінничани придбали для підвищення його мобільності два мікроавтобуси.

До складу цього підрозділу входять професійні спецпризначенці. Періодично вони по ротації, як і інші правоохоронці міста, виїздять в зону АТО, де виконують різні бойові завдання. А перебуваючи у Вінниці постійно вчаться і вдосконалюють свої навики.

Для спецпідрозділу «Вінниця-2» депутат міської ради Петро Бабій придбав сучасні раціїПісля останньої поїздки в зону АТО бійці говорили про потребу в сучасних засобах зв’язку. Допомогти бійцям взявся депутат Вінницької міської ради Петро Бабій. «Теперішня ситуація, мабуть, нікого не може залишити байдужим. Коли дізнався, що в спецпідрозділі «Вінниця-2» стоїть питання про те, що немає сучасного радіозв’язку, вирішив допомогти. Мене підтримав мій товариш Олександр Волхов, і ми разом придбали 20 рацій», - розповів Петро Бабій.

За словами бійців, нові засоби зв’язку мають той набір функцій, які є оптимальними в умовах бойових дій. Ці радіостанції можуть одночасно працювати на двох різних частотах. З допомогою повноцінної клавіатури є можливість програмувати будь-яку частоту в один з 125 каналів пам’яті. В режимі прийому сигналу рація може працювати добу. Також радіостанції мають функцію сканування, що робить їх ще більш зручними.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи міської ради Олег Парфілов розповів, що сьогодні також вирішується питання про технічне забезпечення цього підрозділу броньованою технікою і незабаром «Вінниця-2» отримає в своє користування ще й БТР.



Переглядів: 3966
Поширень: 0