Не можна вибачати, що в Україні є солдати і танки агресора - Коморовський. Західний світ має зрозуміти, що йому буде безпечно, лише коли буде безпечно в Україні. Про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський у ході виступу у Верховній Раді.

"Ми підтримуємо будь-які дії, які мають на меті вирішення цього конфлікту, зокрема – мінські домовленості. Сподіваємось, що вони будуть дотримуватися і запроваджуватися як спосіб забезпечення територіальної цілісності та безпеки України", - додав він.

Як підкреслив Коморовський, країни ЄС приймають територію України у кордонах, встановлених у 1991 році.

"Зміни цих кордонів силою, попри волю українського народу, ніколи не будуть намі акцептовані і завжди будуть намі будуть засуджені", - заявив він.

президент Польщі Броніслав Коморовський у Верховній Раді України

«Сьогодні ми разом маємо сказати, що не буде стабільної, безпечної Європи, якщо її частиною не стане Україна», – заявив Коморовський, виступаючи у Верховній Раді України.

За його словами, Польща приділяє велику увагу європейському вибору України, і «чекає цього з великим нетерпінням».

«Сьогодні, коли сини України гинуть на сході країни, захищаючи свою незалежність, вони також захищають Європу від відродження імперського мислення», – наголосив Коморовський.

"Польща подає руку Україну і зробить все, щоб руку подали всі інші держави і народи вільного західного світу. Це питання розуміння історичного процесу, рівноправного і надзвичайно важливого сусіда та питання майбутнього польско-українських відносин",- сказав Б.Коморовський.

"Понад 100 років тому доля пов\'язала між з собою наші країни, ми мали спільне відчуття приналежності, близькі наші мови , обичаї",- зауважив президент.

На думку Комаровського, якщо поляки і українці ставли проти один одного - "цього завжди хотів хтось інщий, хто не хотів нашої незалеженості".

Президент наголосив, що правильною дорогою в українсько-польських відносинах є взаємне прощення і примірення.На думку президента Комаровського велику рль у відносинах країн відіграють контакти молодих людей. "Не забудьмо про велику роль, яку відвграли молоді поляки на українських Майданах, а також їх бажання нести Україні розвиток і допомогу",- зауважив він.

"Європа в жодному випадку не має забути жертву героїв Небесної Сотні. Я пишаюсь тим , що деякі з них мали польське коріння",- зазначив президент Польщі.

Крім того, Комаровський підкреслив, що за останній рік українці довели, що бачать своє місце саме в демократичній Європі. "Двері в структуру західного світу, а саме в структуру Європейського союзу повинні бути відкриті", - заявив Коморовський.



Переглядів: 3994
Поширень: 0