«Єдиним шляхом підвищити пенсії і соціальні стандарти є проведення реформ у системі пенсійного забезпечення та страхування»,- заявив у Вінниці на Всеукраїнському семінарі-нараді щодо підсумків роботи органів Пенсійного фонду Україні у І кварталі 2015 року міністр соціальної політики України Павло Розенко.

Він також зазначив, що нинішній стан економіки України і війна на Сході не дають можливості адекватно реагувати на потреби людей: «Ми не маємо фізичної можливості підвищувати пенсію та соціальні виплати, бо 90 мільярдів вкладаємо в обороноздатність країни. Це рекордні кошти», - підкреслив високопосадовець.- З іншої сторони, ми не можемо опускати руки. І єдиний шлях – проведення реформ. Реформа пенсійного забезпечення і страхування – це завдання номер один для Пенсійного фонду», - наголосив Павло Розенко.

Міністр висловив сподівання, що найближчим часом, Верховна Рада України ухвалить законопроект щодо змін у пенсійному забезпеченні: „Накопичувальна пенсійна система стане не віртуальною ідеєю, а реальністю. Впевнений, що саме зараз час для цього”.

У Вінниці міністр соціальної політики Павло Розенко говорив про реформи у системі пенсійного забезпечення

Голова обласної державної аддміністрації Валерій Коровій зазначив, що влада має вчасно реагувати на виклики часу - працювати на розвиток області, в тому числі, забезпечуючи потреби 545 тисяч пенсіонерів. Він також зауважив: «Вінницька область має дуже багато позитивних напрацювань , зокрема,- учасники Всеукраїнської наради матимуть змогу ознайомитись із системою надання адміністративних послуг, роботою прозорих офісів міста Вінниці».

Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний у своєму виступі навів такі цифри: «У перщому кварталі 2015 року Пенсійний фонд України забезпечив у повному обсязі фінансування на виплату пенсій 12,1 мільйонам пенсіонерів у розмірі 62,8 млрд грн. Протягом першого кварталу призначено пенсії 113 тисячам громадян»,- повідомив він.

Олексій Зарудний також розповів про план впровадження нової системи обробки пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій та перехід на електронний документообіг.

Учасники наради-семінару також обговорили питання взаємодії органів Пенсійного фонду України з інститутами громадянського суспільства, заслухали виступи колег щодо організації роботи управлінь пенсійного фонду Херсонської, Чернівецької, Закарпатської та Вінницької областей.



Переглядів: 4716
Поширень: 0