В Україні завершується чергова кампанія перевірок декларацій посадовців. В розпорядженні нашої редакції опинилась і декларація про доходи за минулий рік секретаря міської ради , в. о. міського голови Вінниці Сергія Моргунова.

В. о. мера Вінниці за минулий рік задекларував 148,9 тис. грн. загального доходу, з якого 132,6 тис. грн. – це заробітна плата, яку отримав Сергій Моргунов, а також трохи більше 16 тисяч у графі «дивіденди, проценти».

Матеріальної допомоги в. о. мера не отримував. На рахунках у банку посадовець, який свого часу прийшов у владу з бізнесу, має 519 705 грн. Члени його родини – 58 669 грн.

У декларації зазначається, що члени сім’ї Сергія Моргунова за 2014 рік задекларували 1 054 916 грн. загального доходу. Це, в основному, доходи від підприємницької діяльності дружини – 1 047 458 грн.

Перелік нерухомості в. о. міського голови залишився незмінним – будинок площею 352 м2 і земельна ділянка (очевидно під будинком) площею 928 м2. Наскільки відомо редакції, йдеться про будинок Моргунова в Пирогово, де він побудувався в 90-х роках, і вже два десятки років мешкає там. До речі, відповідно до рішення Вінницької міської ради така площа будинку потрапляє під податок на житлову нерухомість для фізосіб. Якщо скористатись калькулятором місцевого податку на нерухоме майно на сайті міськради, то з’ясується, що у 2016 році, коли фізичні особи почнуть сплачувати податок на житлову нерухомість, в. о. міського голови доведеться заплатити 4238,64 грн. податку.

Родина в. о. мера володіє трьома земельними ділянками загальною площею 1223 м2 та іншим нерухомим майном загальною площею 609 м2. Також у декларації Сергія Моргунова зазначено, що члени сім’ї мають у власності «Фольксваген Туарег» 2011 року випуску та «Мерседес – Бенц» 2011 року випуску. Саме «Фольксвагеном» користується в. о. мера, який не мав і не має по сьогодні службового автомобіля.

Загалом можна зазначити, що в. о. мера Вінниці – твердий «середняк» серед очільників обласних центрів України по результатах оприлюднених ними декларацій про доходи за 2014 рік та нажиті статки у вигляді рухомого та нерухомого майна.

Так, найбагатшим з-поміж своїх колег є мер Харкова, а найбіднішим – міський голова Черкас. Найбільший автопарк легковиків у своєму особистому розпорядженні має в. о. мера Хмельницького, а найвищу заробітну плату отримував мер Луцька.

Найбагатший серед міських голів, мер Харкова Геннадій Кернес, задекларував зароблених у 2014 році майже 13 мільйонів гривень. Мер Києва Віталій Кличко заробив 1,1 мільйона гривень. Трійку найбагатших за доходами в минулому році замикає в. о. мера Житомира Любов Цимбалюк. У 2014 вона заробила 721,9 тисячу гривень і має у своїй власності найбільше нерухомості серед керівників усіх інших обласних центрів: будинок, п’ять квартир, дачний будинок, чотири земельні ділянки. Члени родини очільниці Житомира в 2014 році заробили 1 млн. 296,8 тис. гривень. Також вони володіють будинком площею 263,5 м2, трьома земельними ділянками загальною площею майже 30 га, автомобілями Skoda, Lexus та вантажівками КаМаЗ та КрАЗ.

Мер Черкас Сергій Одарич, як уже було сказано, отримав найменші доходи у вигляді зарплати – всього 79,8 тисяч гривень. Жодних інших джерел надходження коштів у 2014 посадовець, згідно його декларації, не мав. Проте у Сергія Одарича є будинок площею 856,6 квадратних метрів – найбільший серед усіх мерів обласних центрів України. Також він має квартиру, автомобіль Toyota Camry, земельну ділянку загальною площею 5 га, а родина Одарича в 2014 році заробила 1,5 мільйони гривень, в основному за рахунок підприємницької діяльності.



Переглядів: 5147
Поширень: 0