Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман продемонстрував можливості нового сервісу офіційного веб-сайту єдиного законодавчого органу - «Електронний протокол».

«Ми постійно працюємо над вдосконаленням електронних систем у Парламенті, і декілька цих систем вже запроваджені», - сказав В.Гройсман на початку пленарного засідання Парламенту у вівторок.

За його словами, цей сервіс, який розміщено у розділі «Законотворчість», сприятиме підвищенню прозорості і ефективності роботи народних депутатів.

Електронний протокол

«Весь наш робочий день, починаючи від порядку денного, аудіо- та відеофайли, завершуючи результатами голосування, повністю переведений в електронний режим», - наголосив керівник Парламенту, зазначивши, що у будь-який момент можна подивитися результати реєстрації у залі, питання порядку денного, відповідні доповіді, текстову частину, статистику голосувань, «ТОП» лідерів голосувань та антилідерів голосувань, стенограму пленарного засідання.

«Цей сервіс може бути дуже результативним у нашій роботі», - сказав В.Гройсман, повідомивши, що відповідні матеріали оцифровані починаючи з лютого ц.р.

Голова Верховної Ради продемонстрував графік відвідувань народними депутатами пленарних засідань, звернувши увагу, що із започаткуванням акції «Стоп прогульник!» значно зросла дисципліна відвідувань пленарних засідань.

Керівник Парламенту повідомив також про переведення у електронний формат порівняльних таблиць до законопроектів, заявивши, що такий перехід дозволить заощаджувати 40 тон паперу на рік, або зберегти 1,5-2 тисячі дерев. «Ми заощадимо мільйони коштів для українського народу», - наголосив він.

В.Гройсман зазначив, що все це потребуватиме внесення змін до Регламенту Верховної Ради, і заявив, що підготує такі зміни і зареєструє їх. «Буду вдячний, якщо ви підтримаєте ці зміни, які нададуть нам можливість працювати в електронному режимі, а це означає - бути ефективними, відкритими, доступними, і кожен громадянин розумітиме, хто як працює, голосує, які рішення приймаються, хто яку позицію займає, і це буде тільки плюс для нашої роботи, відкритості перед українським суспільством», - сказав він.



Переглядів: 3769
Поширень: 0