Міські депутати керувались тим, що у багатьох обласних центрах України районні ради відсутні, а проблеми територій вирішують районні адміністрації. Вже у вересні на черговій 39-тій сесії Вінницької міської ради 5 скликання депутати затвердили Положення про районну адміністрацію Вінницької міської ради. А наприкінці вересня розпорядженням міського голови було призначено голів районних адміністрацій. Адміністрацію Ленінського району очолив Юрій Бондар, Старого міста - Василь Мрищук, Замостянського району - Сергій Білоконь.

Якщо кількісний склад районних рад загалом налічував близька півтори сотні осіб, то чисельність працівників райадміністрацій - є утричі меншою. «Апарат кожної з районних адміністрацій не перевищуватиме 17 працівників, - каже очільник міста. - Якщо є орган управління, то у нього повинні бути виконавчі органи, а для того, щоб він був повноцінним органом управління, - для нього необхідно створювати: управління освіти, культури, комунального господарства і т.д. Для цієї моделі необхідно, щоб апарат ради налічував близько 100 чол. Але в місті, у якому населення до 400 тис. чол., не можуть в такому форматі існувати міська рада і ще 3 районні ради. Це є недоцільним».

Якби Вінниця була містом-мільйонником, доцільність існування та роботи 3 районних рад була б виправданою. Але для міста з населенням менш ніж 400 тисяч - ця модель не підходить. «Я вважаю прийняте рішення абсолютно нормальним, - зазначає міський голова. - Новоутворені районні адміністрації будуть «вмонтовані» в існуючу структуру виконавчої гілки влади міста. Я думаю, що з ефективністю роботи проблем не буде. Територіальний принцип буде збережений, і районні адміністрації зможуть використовувати виконавчі органи міста для виконання завдань, які на них покладені». Утримання рад протягом 3-х років обійшлась міському бюджету майже у 8 млн. грн., утримання ж районних адміністрацій буде коштувати бюджету близько 1 млн. грн. на рік.


Переглядів: 3490
Поширень: 0