Мета візиту - обговорення результатів реалізації спільних швейцарсько-українських проектів, які реалізовувались у Вінниці («Цюріхські трамваї для Вінниці» та «Стратегія міліції щодо профілактики підліткової злочинності в Україні»). Крім того, швейцарська делегація мала намір провести консультації щодо започаткування нових спільних ініціатив, зокрема - у секторі енергоефективності та енергозбереження.

«Ми отримали велике задоволення від уже реалізованих спільно із Вами проектів. В Україні реалізовується чимало різноманітних програм разом із іншими країнами. Але на прикладі нашої співпраці можу засвідчити, що вона є продуктивною та результативною. - Звернувся до представників Швейцарії під час офіційної зустрічі міський голова Володимир Гройсман. - Ми працюємо із Вами вже не перший рік і переконались у тому, що Ви є надзвичайно надійними партнерами, тому хочу звернутись до Вас із пропозицією щодо створення на базі міста Вінниці пілотного проекту з енергозбереження, який можна було б згодом поширити і в інших містах України. Можу запевнити, що зі свого боку ми здатні якісно його реалізувати».

Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Мануель Еттер також був щедрим на схвальні відгуки щодо співпраці із Вінницею: «Вінниця є нашим найкращим партнером. І я підтверджую наші наміри щодо співпраці із Вашим містом у подальшому, в тому числі і з Вінницьким Трамвайно-тролейбусним управлінням. Також Швейцарське бюро співробітництва в Україні вже почало планувати проекти для реалізації на наступний рік. Зокрема, і в питанні енергозбереження. Відповідне рішення вже прийнято. Тому нам цікаво було б продовжити діалог із Вами у цьому напрямку».

Разом із тим, представників делегації надзвичайно зацікавив вінницький досвід у системі надання адміністративних послуг (під час планування свого візиту до Вінниці вони окремим пунктом програми перебування у місті зазначили відвідини Центру «Прозорий офіс»). На думку гостей, цей досвід вартий того, щоб бути поширеним в усіх містах України. «Ми хочемо Вас привітати із тим, чого Ви вже досягли у питанні надання адміністративних послуг, - зазначив Мануель Еттер. - Причому зробили це без допомоги ззовні. Нам цікаво було б дізнатись про це більше».

Очільник міста розповів учасникам зустрічі, що робота Центру «Прозорий офіс» постійно вдосконалюється. Зокрема, до кінця поточного року у міській раді буде впроваджено міжнародні стандарти захисту інформації ISO 27000 та системи протидії корупційним діянням, інтегрованої до системи ISO 9001:2000. Також Володимир Гройсман озвучив плани мерії щодо реалізації у місті Програми «Безпечне місто» спільно із ізраїльською компанією «NICE», яка є одним зі світових лідерів у цьому напрямку.


Переглядів: 3538
Поширень: 0