23 липня на території державного підприємства «Мурафський кар’єр» в Шаргородському районі стався інцидент між працівниками охоронної фірми та невідомими особами із застосуванням мисливської зброї.

Міліція попередньо кваліфікувала подію як хуліганство. Двох осіб, причетних до правопорушення, затримано. Медичну допомогу було надано одній особі з тілесними ушкодженнями, обставини отримання яких встановлюються.

Ситуація знаходиться під контролем правоохоронних органів. Триває слідство.

Обласна державна адміністрація засуджує незаконні дії та застосування зброї на території державного підприємства.

Разом з тим, діяльність державного підприємства «Мурафський кар’єр» ведеться незаконно, непрозоро та поза правовим полем. Робота в частині використання надр, оформлення трудових відносин та управління державним майном не відповідає нормам чинного законодавства.

По факту незаконного видобутку та розтрати корисних копалин відкрито кримінальне провадження, досудове розслідування по якому здійснює прокуратура області.

Підприємство повністю підпорядковано Міністерству аграрної політики та продовольства України, проте відомство не вживає жодних заходів щодо врегулювання ситуації. Неодноразові звернення облдержадміністрації щодо створення спільних комісій були проігноровані.

Міністерство засвідчило свою неефективність в управлінні цим підприємством, про що в обласній державній адміністрації підготовлено відповідну службову записку, яка буде спрямована Прем’єр-міністру України.

В цілому ситуація у Вінницькій області стабільна. Влада готова реагувати на будь-які спроби розхитування ситуації.

У випадку, коли жителі області виявляють факти порушення закону, просимо оперативно повідомляти на спецлінію «102».



Переглядів: 3111
Поширень: 0