На черговій сесії міської ради депутати ухвалили рішення про визначення вулиць, які переходять з району в межі міста і включаються в адресу книгу міста.

Таких вулиць 69. Вони знаходяться на тих землях, які увійшли в межі міста (між об’їзною дорогою та містом), але далеко від навколишніх з Вінницею сіл. Частина з них потребуватиме перейменування через те, що такі назви вже є у місті. Після прийняття цього рішення Асоціація органів самоорганізації населення м. Вінниці розглядатиме питання про включення цих вулиць у квартальні комітети або створення нових. А відділ Державного Реєстру виборців має включити мешканців цих вулиць до реєстру виборців міста Вінниці.

«В травні було прийнято постанову Верховної Рада щодо розширення меж міста Вінниці, і на цій території є вулиці, в переважній більшості з приватною забудовою. Коли постало питання їх інтеграції до міського простору, виникла проблема із дублюванням назв 44 вулиць. Тому їх необхідно перейменувати. Але наголошую, що це обов’язково буде проводитися по процедурі проведення громадських слухань, тобто однозначно буде враховуватися думка мешканців, які там проживають. В подальшому буде налагоджуватися співпраця з органами самоорганізації населення щодо належного впорядкування, так, як це робиться на усій території міста», - каже Сергій Моргунов.​

Перелік вулиць, які потребують перейменування:

Бувші назви вулиць Агрономічної сільської ради:

1. провулок Академічний 2. вулиця С.Руданського 3. провулок 1-й С.Руданського 4. провулок 2-й С.Руданського 5. провулок 3-й С.Руданського 6. вулиця Д.Нечая 7. вулиця Подільська 8. вулиця І.Франка 9. провулок 1-й І.Франка 10.провулок 2-й І.Франка 11.вулиця П.Орлика 12.вулиця Дачна 13.провулок 4-й Комарова 14.вулиця Місячна 15.вулиця Затишна.

Бувші назви вулиць Бохоницької сільської ради:

1. провулок Вишневий 2. вулиця Приміська.

Бувші назви вулиць Вінницько-Хутірської сільської ради:

1. вулиця Тяжилівська 2. вулиця Шкільна 3. вулиця В.Стуса 4. вулиця Дружня 5. вулиця Енергетична 6. вулиця Ентузіастів 7. вулиця Затишна 8. вулиця Нагірна 9. вулиця Нова 10.вулиця Південна.

Бувші назви вулиць Луко-Мелешківської сільської ради:

1. вулиця С.Наливайка 2. вулиця Заньковецької 3. вулиця П.Мирного 4. вулиця Залізнична 5. вулиця Староміська 6. вулиця Революційна 7. вулиця Франка 8. вулиця Ружилівська

Бувші назви вулиць Стадницької сільської ради:

1. вулиця Козацька 2. вулиця Вишнева.

Бувші назви вулиць Стрижавської селищної ради:

1. вулиця Липовецька 2. вулиця Примакова 3. урочище Кабачок.

Бувші назви вулиць Якушинецької сільської ради:

1. урочище «Гуральня» 2. урочище «Вінницьке лісництво» 3. урочище «Кожушок» 4. вулиця Озерна.

Перейменовувати вулиці будуть після проведення громадських слухань.

Окрім того, до адресної схеми м. Вінниці включають одноіменні вулиці, які є продовженням існуючих вулиць та мають однакове місце розташування в місті, це:

1. вулиця Гніванське шосе (продовження вулиці у м.Вінниця, бувша назва вулиці у Бохоницькій сільській раді).

2. вулиця І.Савченко (продовження вулиці у м. Вінниці, бувша назва вулиці у Вінницько-Хутірській сільській раді).

3. вулиця Немирівське шосе (продовження вулиці у м. Вінниці, бувша назва вулиці у Вінницько-Хутірській сільській раді).

4. вулиця Примакова (продовження вулиці у м. Вінниці, бувша назва вулиці у Луко-Мелешківській сільській раді).

5. вулиця Тарногродського (продовження вулиці у м. Вінниці, бувша назва вулиці у Стрижавській селищній раді) 6. вулиця Енергетична (продовження вулиці у м. Вінниці, бувша назва вулиці у Стрижавській селищній раді).



Переглядів: 7041
Поширень: 0