Останнє пленарне засідання чергової 41-ї сесії Вінницької обласної Ради 6 скликання відбулось 29 вересня.

На засіданні депутати ухвалили низку рішень із змінами і доповненнями. В ході засідання сесії депутати розглянули 40 питань порядку денного, серед яких внесення змін та доповнень до програм обласної Ради, призначення керівників комунальних закладів області, передача земельних ділянок та майна у користування, прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області майна тощо.

Було ухвалено важливі рішення: “Про внесення змін до рішення 31 сесії обласної Ради 6 скликання від 16 січня 2015 року № 805 «Про обласний бюджет на 2015 рік» (зі змінами); “Про Обласну комплексну цільову програму підтримки учасників антитерористичної операції, членів їхніх сімей та інших верств населення, які потребують соціального захисту на 2015-2017 роки”; “Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку на території Вінницької області” та інші.

Про що не проголосували депутати обласної ради 6 скликання на "прощальній" сесії

Рішенням чергової 41-ї сесії обласної Ради було прийнято у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ Теплицького і Тростянецького району та створення двох структурних підрозділів Вінницького обласного краєзнавчого музею. Йдеться про створення музеїв-філій М.Д. Леонтовича у с. Марківці та музею “Битва під Батогом” у с. Четвертинівці, як структурних підрозділів обласного краєзнавчого музею, які відтепер фінансуватимуться за рахунок коштів обласного бюджету.

Про що не проголосували депутати обласної ради 6 скликання на "прощальній" сесії

Слід зазначити, що депутати не підтримали 4 проекти рішень, зокрема: «Про Програму розвитку міжнародного та транскордонного співробітництва Вінницької області на 2016 – 2020 роки», «Про стан екологічної безпеки в місті Ладижині та прилеглих до нього територій”, які не набрали необхідної кількості голосів депутатів, присутніх на засіданні сесії.

«Депутатський склад нинішньої обласної Ради відображає суспільні настрої населення Вінницької області,- прокоментував результати голосування Валерій Коровій. – Після «революції Гідності» відбувся цілий ряд цікавих процесів, які вплинули і на кількість депутатського корпусу і на його якісний склад. 132 депутати - це багато, але сесія за сесією працювала на грані фолу через відсутність значної кількості депутатів. Досить непросто було знаходити систему балансування у прийнятті важливих для життєдіяльності області питань – бюджетного, медичного ,соціального забезпечення та інших. Однак,завдячуючи умінню консолідуватись,нам вдалося протягом семи місяців прийняти абсолютну більшість рішень і значною мірою рухатись вперед».

Про що не проголосували депутати обласної ради 6 скликання на "прощальній" сесії

На думку голови ОДА, специфіка нинішньої сесії значною мірою пов’язана з наближенням виборів. Він висловив надію, що наступний склад обласної Ради буде якісно іншим як щодо відвідування засідань,так і в прийнятті рішень. Отже, 40 питань порядку денного пленарного засідання чергової 41 сесії обласної Ради 6 скликання були розглянуті депутатами, з яких зі змінами і доповненнями 36 проектів рішень були прийняті.



Переглядів: 3879
Поширень: 0