Перше місце за підсумками трьох кварталів зайняв губернатор Вінниччини Валерій Коровій. Посаду голови ОДА він отримав в кінці лютого поточного року. За підсумками півріччя Коровій теж був лідером рейтингу, набравши тоді 94,5 бали.

Тепер у нього 82 бали, а його відрив від найближчого переслідувача скоротився з 27,5 до 8,5 бала. Але це не має зовсім ніякого значення в порівнянні з тим фактом, що серед усіх областей саме Вінницька показала найбільшу підтримку президентської партії на виборах до облради - 29,1%. Крім того, що ця область вважається електоральною вотчиною Петра Порошенка, свою роль зіграли і непогані соціально-економічні показники.

Рейтинг голів обласних державних адміністрацій очолив Валерій Коровій

Зокрема, за підсумками січня-вересня Вінниччина отримала найменше скорочення обсягів експорту товарів і послуг - падіння склало всього 2,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (у більшості регіонів експорт впав більш ніж на 20%). При цьому експорт продукції АПК зріс майже на третину - на 31,1%. За динамікою промисловості за три квартали область на другому місці - зростання на 9,2%. Також вона увійшла до п'ятірки кращих по динаміці сільського господарства та сфери послуг, посіла третє місце серед регіонів з найнижчим рівнем заборгованості місцевих бюджетів перед підприємствами ЖКГ, найнижчими темпами інфляції і, що було особливо важливо перед виборами, найменшим падінням реальних зарплат. З іншого боку, ні за одним критерієм Вінниччина не потрапила не тільки в трійку або п'ятірку, але навіть у дев'ятку найгірших регіонів. Це теж не менш важливе досягнення Коровія, яким не може похвалитися жоден інший губернатор.

Рейтинг голів обласних державних адміністрацій очолив Валерій Коровій

Весь рейтинг губернаторів можна переглянути ТУТ



Переглядів: 4012
Поширень: 0