В рамках проекту, започаткованим лідером «Фронту змін» Арсенієм Яценюком, фахівці обласного осередку особисто виїжджають в кожен район, де зустрічаються із активістами, які бажають стати депутатами.


У Вінниці працює виїзна школа влади

За словами керівника Вінницької організації Сергія Кудлаєнко, проект полягає в тому, що займаємося фаховою підготовкою людей, які йтимуть в парламент та інші виборні органи за списками партій, які хочуть працювати на країну. Щоб не було так: став депутатом – і крім поділу землі ні в чому не розуміється, і головне – не хоче розумітися.

На сьогодні в кожному районі Вінниччини є бажаючі розпочати власну політичну кар’єру, так би мовити, з нуля. Відтак, вони розробляють проекти, які можна реалізувати на території їхнього села, або міста. Лідер громадської організації «Фронт змін» Арсеній Яценюк відповідаючи на запитання, чи варто в Україну завезти закордонних менеджерів, щоб вони допомогли відбудовувати державу, Арсеній Яценюк сказав: «У мене завдання, щоб Україною керували ми. Нам треба підняти вищу освіту і навчитися керувати. Нас ніхто не навчить. От подивіться на історію, як було в Україні. Хто керував Україною? Поляки, австро-угорці, росіяни. Хіба не так? Так, на превеликий жаль. А ще німці заходили у Другій світовій війні. Може, вже вистачить? Може, вже самі будемо керувати у своїй домівці?»

Політик вважає, що нині першочергове завдання України — сформувати власну школу управлінців: «Ми виховаємо свою школу управлінців. Моє завдання – створити нову політичну еліту, нову українську політичну еліту. Не тільки з молоді, тому що не можна покладатися тільки на молодих, треба й на старше покоління покладатися. У молоді багато енергії, а у старшого покоління багато мудрості. Я хочу, щоб Україною керували ми — українці».


Переглядів: 3116
Поширень: 0