За минулий рік 53 військовослужбовці, які отримали травми під час АТО, та 10 родин загиблих захисників отримали матеріальну допомогу на загальну суму 2,9 млн. грн. Про це йшлося сьогодні під час чергового засідання виконкому.

Майже два роки тому після того, як на Сході України трагічно загинув перший вінничанин – прапорщик спецпідрозділу «Ягуар» Валентин Білошкурський, депутати Вінницької міської ради, щоб підтримати сім’ю загиблого, схвалили рішення про надання пораненим та родинам загиблих в АТО вінничан матеріальної допомоги з міського бюджету.

Відповідно до Комплексної Програми «Основні напрямки соціальної політики у м. Вінниці на 2015-2020 роки», передбачено надання матеріальної допомоги у розмірі 25 тисяч гривень військовослужбовцям, які отримали травму, поранення, контузію та каліцтво в ході АТО, а сім’ям загиблих військовослужбовців – 100 тисяч гривень.

«У минулому році 53 військовослужбовці, які отримали травму, поранення, контузію, каліцтво під час участі в АТО та 10 родин загиблих військовослужбовців в ході АТО, отримали матеріальну допомогу на загальну суму 2,9 млн. грн. Сім’ї загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО, перебувають під соціальним супроводом. Зокрема, у 2015 році 17 сім'ям надано 100% пільгу на оформлення документів на земельні ділянки», – каже директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Попова.

«Я хочу наголосити, що одним з наших основних пріоритетів є піклування про учасників АТО та їхні родини. І це стосується не лише департаменту соціальної політики, а й усіх структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, які надають ті чи інші послуги учасникам АТО і їхнім родинам», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 2393
Поширень: 0