Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій за підсумками року зайняв третє місце. За повідомленням сайту dsnews.ua, його підвело сільське господарство: ще в липні область була лідером, давши приріст за сім місяців на 20,4%, але в грудні скотилася на четверте місце знизу. У порівнянні з 2014 р випуск сільгосппродукції скоротився на 9,5%, перш за все через падіння врожаю цукрових буряків на 32,4% і зернових і зернобобових на 25,6%.

Але по іншим показникам Вінниччина не опинилася навіть в сімці найгірших. У той же час вона єдина продемонструвала приріст експорту товарів і послуг, причому чималий - на 12,5%.

Головним торговим партнером області тепер стала Індія - туди виїхало товарів на $ 101,9 млн (зростання в шість разів). Далі за обсягом спожитих вінницьких товарів йдуть Білорусь ($ 67,1 млн), Китай ($ 62 млн) і лише потім Росія ($ 61,5 млн), яку ледь не обігнала Польща ($ 59,9 млн).

Крім того, Вінниччина стала другою за динамікою промисловості, давши приріст на 4%, головним чином завдяки харчопрому, який наростив випуск продукції на 21,6%. Також область виявилася другою серед регіонів з найменшим падінням реальних зарплат і найменшим зростанням споживчих цін.

Рейтинг губернаторів за областями:

1. Володимир Гунчик, Волинська область

2. Віталій Кличко, місто Київ

3. Валерій Коровій, Вінницька область

4. Олег Гончарук, Івано-Франківська область

5. Олег Синютка, Львівська область

6. Вадим Меріков, Миколаївська область

7. Максим Мельничук, Київська область

8. Геннадій Москаль, Закарпатська область

9. Віталій Чугунніков, Рівненська область

10. Олександр Фіщук, Чернівецька область

11. Михайло Саакашвілі, Одеська область

Більше інформації тут:

12-18 місце

19-24 місце



Переглядів: 3447
Поширень: 0