Сьогодні після сесії міської ради журналісти запитали міського голову Сергія Моргунова щодо ситуації навколо питання реорганізації шкіл № 5 та № 31 і його зустрічі з ініціативною групою батьків обох шкіл, яка відбулась у середу.

Сергій Моргунов нагадав досвід реорганізації гімназії №1 (де діти початкової школи також навчались у дві зміни, як і у школі №5), та школи №25 три роки тому:

- Три роки тому ми вже провели перший такий крок з точки зору оптимізації освіти. Тоді також була достатньо велика дискусія щодо переведення дітей 1-ї школи в 25-ту і, відповідно, якісного рівня освіти і фахового рівня педагогічного колективу. Через три роки все вказує на те, що це правильний крок. Батьки, діти яких зараз навчаються в 25-й школі, цілком задоволені. Крім того, міська рада не залишила ці заклади напризволяще, ми покращили матеріально-технічну базу: у 25-й школі провели повну термореновацію – утеплення, заміну вікон, що дає можливості для комфортного перебування діточок. Аналогічна ситуація складається і по 5-й та 31-й школах. Вона навіть трохи краща з логістичної точки зору, адже школи знаходяться через дорогу. Тобто ніякого дискомфорту немає взагалі. Будемо говорити відверто, що досягнення в цих двох школах не найкращі у порівнянні з іншими. І ми однозначно маємо працювати над майбутнім наших дітей, над якісною освітою. У багатьох випадках є надумані ситуації, але дехто не думає про те, з якою освітою ці діти закінчать школу.

Мер міста додає, що за останні роки по 31-й та 5-й школах було проведено ряд заходів щодо покращення умов навчання, і планується ряд робіт на 2016-й:

- Якщо говорити про дії міської ради – півтора роки тому ми почали готуватися до цього процесу: заасфальтували дорогу, 31-шу школу огородили парканом, встановили дитячий майданчик. На сьогодні в бюджеті міста передбачено 2,2 млн грн для ремонтних робіт в 5-й школі, а саме: заміну 96 вікон, частини покрівлі, проведення ремонту санвузлів, ремонт в коридорах. Аналогічно в 31-й школі ми передбачили 1,8 млн грн на заміну 45 вікон в коридорах, закінчення ремонту санвузла, але це не завершення наших намірів. Ми хочемо на території шкіл організувати спортивне ядро за прикладом 25-ї школи. Тому, я думаю, що менше треба політики, менше емоцій, - треба покращувати якісний рівень освіти наших дітей. Це процес дискусійний. Я дав доручення створити робочу групу, куратором якої є заступник міського голови Сергій Тимощук. Якщо потрібно – ми готові, якщо є потреба, збільшити видатки, наприклад, на покращення матеріально-технічної бази шкіл. У 5-й школі вже в цьому році виділено кошти на облаштування комп’ютерного класу. Аналогічно буде придбано комп’ютери для 31-ї школи. Думаю, пройде рік і всі зрозуміють, що це правильний крок.

Також міський голова прокоментував чутки, на яких спекулюють окремі активісти, вводячи в оману батьків школярів та педагогічні колективи, що нібито міська рада має наміри об’єднати два навчальні заклади в один з подальшим продажем землі школи під забудову. «Як ви думаєте, чи може сьогодні міська рада, депутатський корпус, закрити школу, продати її під комерційну забудову?! Тим більше, що у місті і так сьогодні шкіл недостатньо. Щодо оптимізації 5-ї і 31-ї шкіл, то ця ініціатива була заявлена департаментом освіти ще 1,5 роки тому, і виконком міської ради її підтримав», - сказав Сергій Моргунов.



Переглядів: 3867
Поширень: 0