На  серговій сесії міської ради, яка відбулась 30 вересня, депутати внесли зміни у рішення щодо оптимізації загальної структури органів міської ради, апарату міської ради та її виконкому, а також затвердили положення нових департаментів.

Враховуючи децентралізацію та розширення повноважень і функцій органів місцевого самоврядування щодо контролю сфери будівництва та надання адміністративних послуг в будівельній сфері, у Вінниці буде створено Інспекцію архітектурно-будівельного контролю, яка буде займатися цими питаннями.

Окрім того, для комплексного підходу щодо подальшого просторового розвитку міста, регулювання земельних відносин та комунального майна буде проведено оптимізацію структури органів міської ради – ліквідовано департамент архітектури, містобудування та кадастру і департамент комунальних ресурсів, а замість них створено три окремі департаменти.

«Це допоможе навести у місті порядок щодо незаконного будівництва, оформленні належної документації на ті будівництва, які існують в місті, і контроль самого будівництва. Відповідно, ми розподіляємо функції між трьома департаментами: архітектури та містобудування, земельних ресурсів, комунального майна. Ці департаменти будуть в рамках штатної чисельності двох існуючих. А збільшуємо чисельність тільки по архітектурно-будівельному контролю», - сказав міський голова Сергій Моргунов. Міську інспекцію архітектурно-будівельного контролю буде створено з 1 грудня; департаменти архітектури та містобудування, земельних ресурсів і комунального майна - з 15 грудня.



Переглядів: 3764
Поширень: 0