Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення буде продовжений на один рік – до 1 січня 2018 року. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, за результатами засідання комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин. «Імовірність [такого розвитку подій] – 99%», - відзначив він.

Він також опублікував фото відповідного законопроекту «Про внесення змін до Х розділу «Перехідних положень» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель».

Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення буде продовжено на один рік

«У пунктах 14 та 15 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України цифри 2017 замінити цифрами «2018», - йдеться в документі. Передбачається, що він буде внесений народними депутатами.

Законопроект «Про обіг земель сільськогосподарського призначення», розроблений Мінагрополітики, передбачає проведення земельної реформи в форматі продажу прав оренди. Також в експертному середовищі розглядаються інші моделі скасування мораторію. Зокрема, сам Максим Мартинюк неодноразово виступав за впровадження в Україні ринку земель сільськогосподарського призначення в форматі поетапного запуску.



Переглядів: 2925
Поширень: 0