Сьогодні, 18 листопада, відбулась чергова сесія міської ради. Депутати розглянули близько тридцяти проектів. Серед них схвалили рішення про страхування військових, які йдуть в АТО з 2017 року, спростили механізм отримання деяких документів для створення ОСББ, передбачили субвенції на розвиток сусідніх громад та інше.

Чергова сесії міської ради пройшла у робочому режимі. Попередньо всі питання порядку денного депутати мали можливість вивчити та обговорити під час засідань постійних депутатських комісій.

В порядку денному сесії був проект рішення, який передбачає виділення субвенцій з міського бюджету сімом навколишнім громадам в 2017 році на загальну суму майже 3,5 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані на соціально-економічний розвиток сусіднім селам.

Також депутати схвалили новий Порядок взаємодії виконавчих органів міської ради та КП «ВМБТІ» щодо реалізації прав власників квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку при створенні ОСББ. Цей документ дає можливість ініціативній групі мешканців, які бажають створити ОСББ, отримати інформацію через виконком міської ради про співвласників багатоквартирного будинку в міському БТІ. Послуга – безкоштовна. Це рішення дозволить значно спростити процес підготовки до створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Також депутати ухвалили зміни до Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики у м.Вінниці на 2015-2020 роки», які передбачають запровадження усіх військовослужбовців, які підуть служити у зону АТО з 2017 року страхування.

«Ми давно прийняли рішення про підтримку наших воїнів АТО – виділяємо матеріальну допомогу для поранених 25 тис. грн, а в трагічних випадках, – сім’ям загиблих, – 100 тис. грн. Але є моменти: щоб отримати таку допомогу, треба чекати не менше місяця. Коли військовий буде застрахований, потрібно – не більше восьми днів. Також важливо, що буде диференційований підхід – трапляються різні види поранення, є такі, що потребують більше грошей для лікування, і тому виплати будуть здійснюватися згідно з категоріями поранення. Максимальна сума буде становити 50 тис. грн», – сказав міський голова Сергій Моргунов, коментуючи це питання. Більш детально про новий механізм страхування військових за посиланням.

Наприкінці сесії в розділі «Різне» звучали політичні заяви від кількох фракцій у міськраді, але депутати закликали припинити політичні дискусії і завершити засідання, яке відбулося напередодні відзначення річниці Революції Гідності, вшануванням пам’яті загиблих на Євромайдані Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.



Переглядів: 3673
Поширень: 0