27 січня у Вінниці відбулося перше в цьому році засідання міської ради. На сьогоднішньому засіданні сесії Вінницької міської ради були присутні народні депутати від Вінниччини - Григорій Заболотний, Геннадій Ткачук, Сергій Кудлаєнко, Юрій Македон, Петро Юрчишин та Іван Мельничук. Сергій Моргунов зазначив, що протягом поточного тижня народні депутати працюють на округах, враховуючи питання, які пов’язані з прийняттям з місцевого і державного бюджетів. Мер Вінниці запросив колег на засідання сесії, щоб вони подивилися, які питання приймаються, а також щоб взяли участь в обговоренні нагальних питань, що стосуються охорони здоров’я.

- Протягом поточного тижня народні депутати працюють на округах, враховуючи питання, які пов’язані з бюджетом і з прийняттям державного бюджету, з тими додатковими повноваженнями, які стосуються міста Вінниці чи територіальних громад області, зокрема, в частині охорони здоров’я, освіти. Я запросив колег до нас на засідання сесії, щоб вони подивилися, які питання ми приймаємо, а також обговорити нагальні питання, що стосуються охорони здоров’я. Будемо працювати над темою реконструкції відділення реанімації і анестезіології приймального відділення лікарні швидкої медичної допомоги, -  повідомив очільник Вінниці Сергій Моргунов. - Хотів би подякувати нашим народним депутатам. Вони досить активно займали позицію щодо прийняття законопроектів, які пов’язані з фінансовою децентралізацією, реформами місцевого самоврядування, в тому числі Закону про об’єднання територіальних громад. Будемо продовжувати працювати над темою реконструкції відділення реанімації і анестезіології приймального відділення лікарні швидкої медичної допомоги.

За роботою сесії Вінницької міської ради сьогодні слідкувало шість народних депутатів

На сесії депутати ухвалили 29 рішень. Серед іншого – внесли зміни до ставок місцевих податків та зборів, які, зокрема, стосуватимуться податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Також депутати міської ради виділили кошти на реконструкцію харчоблоку міської лікарні № 1. Вже в цьому році у приміщенні буде утеплено фасади, зроблено ремонт покрівлі, замінено мережі, двері та вікна, систему централізованого опалення, змонтовано потужне вентиляційне оснащення, а обладнання самого харчоблоку замінено на нове сучасне. Загальна вартість реконструкції харчоблоку складатиме 5,5 млн грн.

Одне з важливих рішень сьогоднішнього засідання - внесення змін до місцевої програми «Муніципальне житло». Серед новацій – розгляд звернень учасників Програми з обмеженою мобільністю буде проводитися в індивідуальному порядку.

За роботою сесії Вінницької міської ради сьогодні слідкувало шість народних депутатів

Народні депутати також взяли слово під кінець сесії. Зокрема,  Григорій Заболотний зазначив, що робота сесії міської ради  злагоджена і сейозна.

- Так, як проходить сьогодні сесія у міській раді, - говорить про серйозну підготовчу роботу. Мені дуже приємно бути тут присутнім та бачити, як високоорганізовано проходить сесія Вінницької міської ради. Я вітаю вас з тим, що зуміли створити розумний і толковий колектив, призначити керівників комісій, які сьогодні здатні побудувати на такому рівні роботу комісій. Бо я знаю, що це непроста робота. У Верховній Раді іноді такий безлад. Як треба працювати в комітетах – то людей дуже мало приходить, а як тільки засвітяться камери – то всі біжать до трибуни навипередки, - поділився враженнями Григорій Заболотний. - поділився Григорій Заболотний.

За роботою сесії Вінницької міської ради сьогодні слідкувало шість народних депутатів

Фото з сайту Vежа



Переглядів: 3514
Поширень: 0