Очільник Вінницької обласної ради Анатолій Олійник на черговій 17-й  сесії Вінницької обласної ради прозвітував за рік роботи. Не секрет, що засідання обласної ради 7 скликання проводяться відкрито, із забезпеченням вільного доступу громадян. У минулому році тут запровадили трансляцію сесій в інтернеті та у вестибюлі обласної ради. Вінницька облрада дотримується закону про доступ до публічної інформації, а результати голосувань та тексти рішень публікуються на сайті, що було відзначено нагородою «Найпрозоріша обласна рада».

- Я вважаю, що жодне рішення не приймалося без ґрунтовного обговорення. Ми провели найбільше пленарних засідань за останніх три каденції.  У своїй діяльності я керувався демократичними засадами, а своїм обов’язком вважаю забезпечення того, щоб кожен депутат, незалежно від політичної приналежності, міг висловити свою думку, - зазначив Анатолій Олійник.

«Сьогодні ми бачимо конструктивну і прозору роботу облради», - Анатолій Олійник розповів про діяльність депутатського складу під його керівництвом

У звіті голови облради йшлося не лише про його особисті досягнення, а й про роботу всього депутатського складу. За цей період було проведено 11 засідань президії обласної Ради, на яких розглянуто 298  питань, а також ухвалено 272 рішення. В обласній Раді працює 13 постійних комісій, які провели 216 засідань. Найбільше видатків бюджету зайняло фінансування охорони здоров’я (58% усіх видатків), освіти (28,6%), соціального захисту (7,9%). Серед діючих програм, які визначають розвиток області -  Стратегія збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року та 51 обласна програма.

Важливо, що у 2016 році Вінницька область зайняла 1 місце серед регіонів України за виробництвом валової продукції сільського господарства, виробивши вказаної продукції на 13,8 млрд. грн. Промисловий сектор області продемонстрував ріст – 5,3%, що більш, як в 2 рази перевищує аналогічний показник для промисловості України в цілому. Крім того, протягом 2016 року на пленарних засіданнях сесій обласної Ради було затверджено 25 нових обласних програм. Також у 2016 році заходи щодо територіальної оборони, підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей профінансовані на 9,44 мільйонів гривень.

«Сьогодні ми бачимо конструктивну і прозору роботу облради», - Анатолій Олійник розповів про діяльність депутатського складу під його керівництвом

Жодне звернення депутатів не було проігнороване, - зазначив Анатолій Дмитрович, - рішення завжди приймалися за результатами обговорень у депутатських фракціях і постійних комісіях.

Хочу відзначити, що цей рік був непростий. 80% складу облради - це вперше обрані депутати. Значну роботу провела рада по впровадженню обласних програм. У 2016 році фінансування обласних програм з обласного бюджету становив 307,7 млн. грн., що не може не радувати, - прокоментував  Голова бюджетної комісії, «бютівець» Геннадій Мазур.

Сьогодні ми бачимо конструктивну і прозору роботу облради. Я як голова комісії хочу відзначити, що саме завдяки плідній та конструктивній роботі, ми маємо такі позитивні результати, - зауважила Голова постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту Людмила Станіславенко.

Загалом 61 депутат підтримав звіт очільника обласної Ради. В свою чергу, Анатолій Дмитрович пообіцяв сприяти забезпеченню сталого економічного і соціального розвитку області, створення умов для збалансованого розвитку територіальних громад, покращення добробуту жителів Вінниччини.



Переглядів: 2478
Поширень: 0