Сьогодні в роботі сесії Вінницької міської ради взяли участь і народні депутати України від Вінниччини: Геннадій Ткачук, Григорій Заболотний, Юрій Македон, Петро Юрчишин. Кілька днів поспіль у Вінниці об’єднались представники всіх гілок влади, органів місцевого самоврядування та громадськості, щоб спільно допомоги людям, які постраждали внаслідок вибухів на арсеналі біля Калинівки.​

Народний депутат Геннадій Ткачук розповів, що він був вражений чіткою і злагодженою взаємодією усіх представників влади. «Всі дуже швидко відреагували на чолі з нашим Прем'єр-міністром, який оперативно взяв під керівництво штаб, і було забезпечено людей всім необхідним. Безумовно, буде проводитися розслідування. Є декілька версій, але говорити про них зарано. Нам потрібно чітко усвідомлювати: іде гібридна війна, яку розв'язала з нами Росія, і вона може бути не тільки на сході країни, а й в будь-якому місці, де знаходиться стратегічний об'єкт. Тому ми повинні бути готові, - каже Геннадій Ткачук. – Сьогодні ми ініціюємо, щоб ті гроші, які депутатам планують видати на округи, теж були направлені постраждалим, щоб допомогти людям. Нам потрібно з різних сторін працювати. Ця ситуація показала нам дуже просту річ – ми бачимо, що дуже багато об’єднань, які нібито знають, як потрібно управляти містом, областю і державою, і які є частими візитерами із мітингами під міською і обласною радами, їх не дуже було видно під час трагедії. Проте було видно, як чітко спрацювали разом влада, нацгвардійці, МНС, багато небайдужих вінничан. І це мають бачити і оцінити люди. Для мене як для народного депутата і для людини найголовніше те, що у такій трагедії в нас немає жертв. Я пишаюся вінничанами, і хочу сказати що Вінниччина є прикладом того, як потрібно проводити таку роботу».

«Тієї ночі мені багато людей телефонували і питали, що нам робити, коли і куди нам виїжджати. Я одразу виїхав в обласну адміністрацію, щоб з'ясувати все на місці, і був приємно здивований, що тут вже були всі: Прем'єр-міністр, мер Вінниці, керівництво області. Всі були в центрі подій і були зроблені прості і правильні кроки, які багато кого заспокоїли, додали впевненості. А коли поїхали колони з автобусами, було відчуття того, що все під контролем і найгірше позаду», - розповів парламентар Юрій Македон.

Народний депутат України Григорій Заболотний вважає, що та робота, яка була проведена в перші години трагедії, була надзвичайно професійна та організована. «Як колишній керівник, я знаю, що це таке – організація такого масштабу роботи, і які це служби і як мають бути задіяні, щоб досягнути якісного результату. Тому був приємно здивований в тому плані, що так чітко всі спрацювали, - каже Григорій Заболотний. – Ми всі розуміємо, які жахи переживає людина у таких ситуація, коли вона приходить на подвір'я, а там нічого немає. Людина все життя тут прожила, а в неї залишилось тільки те, що на ній. Тому ми всі маємо допомогти. Ми з сином, наприклад, взялись відбудувати хату одному з працівників. Вона була повністю зруйнована під час вибухів».

«Перший вибух ми почули близько десятої години і вже о 10-й ми були в штабі. Ми почали приймати евакуйованих з нашого Калинівського району. Тільки наш центр прийняв близько трьохсот осіб. Це в основному діти. Ми надали їм житло, працювали лікарі, і ми всі разом зробили добру спільну справу. Ми не піддались паніці і не вірили чуткам та пліткам. Наш штаб міської ради у Хмільнику чітко і злагоджено працював зі штабом районної адміністрації Калинівки. Я хочу подякувати всім, хто долучився до цієї справи. Я вважаю, що ми сьогодні маємо разом зібрати кошти, відбудувати постраждалі будинки», - сказав народний обранець виборчого округу, до якого входить Калинівський район, Петро Юрчишин.



Переглядів: 3293
Поширень: 0