Після громадських слухань, які відбулись цими днями, їх розглянули та схвалили 20 травня члени виконкому міської ради.

На засіданні виконавчого комітету міської ради були також присутні депутати міськради та голови профільних депутатських комісій. Вони мали можливість поставити свої запитання і висловити власні думки з приводу двох проектів, які виносились на обговорення. Такою нагодою скористався Олександр Парвадов, депутат міської ради. Він зауважив, що у Вінниці спостерігається позитивна тенденція - передбачаються кошти на додаткові групи у дитячих садках, у планах - будівництво нової школи у мікрорайоні «П\'ятничани».

Останній раз нова школа вводилась в експлуатацію у с. Пирогово. Довгобуд, який був закладений ще у 90-их роках, завершився у 2006 році. Школа на П\'ятничанах планується зводитись за умов співфінансування, в рамках Угоди між Вінницею та Кабінетом Міністрів України. Цього року у міському бюджеті виділено кошти на відпрацювання детальної проектної документації майбутньої школи.

Окрім цього, у поточному році у Вінниці буде відкрито додатково 18 груп у дитячих садках. «Це майже два дитячих садка. Ми зможемо зняти з черги 500 дітей», - говорить міський голова Володимир Гройсман.

Інше питання, яке цікавило депутата Парвадова, стосувалось кроків оптимізації транспортного забезпечення мешканців міста, які заплановані на поточний рік. Вінницький міський голова Володимир Гройсман повідомив, що на сьогоднішній день детально вивчається реальна ситуація із перевезенням городян та відпрацьовуються різні варіанти покращення транспортного забезпечення. Зокрема, цим займаються викладачі та студенти політехнічного університету (цього року з цим навчальним закладом було укладено угоду про співпрацю). Для покращення ситуації та розвитку муніципального транспорту у поточному році планується придбати для муніципального автобусного парку 10 автобусів ЛАЗ.

Інший депутат міської ради, Віктор Шеншин, висловив бажання отримати інформацію про те, як у цьому році буде виконуватись у Вінниці Угода щодо регіонального розвитку із Кабміном. Начальник управління економіки та інвестицій міської ради Галина Якубович повідомила, що в рамках Програми економічного та соціального розвитку Вінниці на 2010 рік на умовах співфінансування з державного та місцевих бюджетів передбачені кошти на конкретні заходи по втіленню у життя проектів, які визначені Угодою. Серед них: продовження робіт по прокладанню трамвайної колії по вул. Келецькій, початок робіт по будівництву нового полігону ТПВ з послідуючим розміщенням механіко-біологічного сміттєпереробного заводу, а також загальноосвітньої школи на П\'ятничанах. В майбутньому, щороку при формуванні Програми економічного і соціального розвитку Вінниці та міського бюджету, будуть виконуватись інші заходи в рамках Угоди. Виконком вже направив відповідні звернення на профільні міністерства щодо передбачення у держбюджеті цільових коштів для реалізації проектів Угоди в середньостроковій перспективі з 2011 по 2015 роки.


Переглядів: 3716
Поширень: 0