Таку думку Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко висловив сьогодні після підписання разом з директором представництва Світового банку у справах України, Білорусі і Молдови Мартіном Райзером «Протоколу спільного перегляду портфелю проектів в Україні на 2010 рік».

Щорічно представники Уряду та Світового банку проводять перегляд спільних проектів та оцінюють стан їх реалізації. Проаналізувавши ситуацію щодо використання коштів Світового банку, сторони розробили узгоджений план дій щодо впровадження спільних проектів на 2010 рік. Зокрема, пріоритетними напрямками на середньострокову перспективу визначено оздоровлення фінансового сектору та розвиток інфраструктури.

На думку Сергія Тігіпка, перегляд портфелю проектів Світового банку дозволить значно підвищити ефективність використання отриманих ресурсів. «Ми будемо відмовлятися від проектів, які не реалізуються, щоб не платити за резервування коштів. Разом з тим, необхідно підвищити вибірку коштів за проектами, що знаходяться зараз у роботі. Її теперішній рівень не задовольняє ані Уряд, ані керівництво Банку. У нас є амбіційна мета потроїти рівень вибірки коштів», -- зауважив урядовець. Він повідомив, що співробітники профільних міністерств, які відповідають за співробітництво зі Світовим банком, нестимуть персональну відповідальність за результати своєї роботи. Це дозволить уникнути безпідставного затягування реалізації проектів.

«Співпраця зі Світовим банком є надзвичайно важливою для України. Лише в цьому році ми плануємо підписати договори не менш ніж по п’яти проектам на суму $1,77 млрд.», -- повідомив Віце-прем’єр-міністр.


Переглядів: 3080
Поширень: 0