Вже більше місяця маршрутні перевізники Вінниці перед міською владою піднімають питання щодо підняття тарифу на перевезення. Ще у травні вони подали економічно обґрунтовані розрахунки, які підтверджують необхідність збільшення вартості проїзду для того, аби така служба взагалі функціонувала у місті. Це пов\'язано із суттєвим за останні роки ростом цін на пальне та запчастини та іншими негативними наслідками фінансово-економічної кризи.

Міська влада готова піти перевізникам назустріч, але у свою чергу вимагає від них підвищення якості надання транспортних послуг та виведення їх на значно вищий рівень. Адже скарг на неналежне ставлення водіїв до пасажирів, технічний стан маршрутних таксі та дотримання ними правил дорожнього руху на адресу міської ради надходить чимало.

Тому рішенням виконкому затверджено додаткову угоду для перевізників з новими вимогами по якості обслуговування пасажирів. Тільки після того, як ця угода буде підписана з обох сторін, перевізники зможуть впроваджувати нові тарифи на перевезення. Таке рішення прийняв 22 червня виконком міської ради на своєму черговому засіданні. За ним гранична вартість проїзду становитиме дві гривні. На трьох маршрутах (8а, 2а та 9) вартість проїзду складатиме півтори гривні. У тих мікроавтобусах, які курсують по маршрутах, що дублюють напрямки руху трамваїв, тролейбусів та автобусів, проїзд коштуватиме 2 гривні. Якщо ж маршрут мікроавтобусу виходить за межі маршрутів громадського електротранспорту - послуги перевізників дорівнюватимуть 1,75 грн. Тарифи на послуги маршрутних таксі, розмір яких коливається від 1,75 грн. до 2 грн., - діють вже у переважній більшості обласних центрів України.

«Умовами додаткової угоди також в обов\'язковому порядку передбачена 50% вартість проїзду для учнів 1-6 класів протягом навчального року, - розповідає начальник управління енергетики, транспорту та зв\'язку міської ради Юрій Іорданов. - Окрім цього, додаткова угода зобов\'язує перевізників утримувати на маршрутах ту кількість мікроавтобусів, яку вимагає розклад їхнього руху, та утримувати у належному санітарному стані кінцеві зупинки маршрутних таксі».

Що ж стосується нових вимог по якості обслуговування, то згідно угоди водіям суворо забороняється палити у салоні авто, під час руху розмовляти по мобільному телефону, прослуховувати радіопередачі, які можуть ображати морально-етичні норми окремих категорій пасажирів. Визначені також вимоги до зовнішнього вигляду водіїв, які стосуються майок, футболок без рукавів та шортів. Категорично не допускається у спілкуванні з пасажирами використовувати ненормативну лексику та жести. За виконанням умов угоди буде слідкувати постійно діюча комісія та контролери. Відповідно реагуватимуть і на скарги вінничан, які надходитимуть до виконавчих органів міської ради.


Переглядів: 5303
Поширень: 0