За словами начальника управління економіки та інвестицій міської ради Галини Якубович, цьогоріч ситуація значно покращилась порівняно із аналогічним періодом минулого року. В обласному центрі усі процеси життєдіяльності були забезпечені у повному обсязі, а виконання бюджету у першому півріччі дозволило профінансувати усі планові ремонтні роботи.

Впродовж шести місяців поточного року на підприємствах Вінниці тривали роботи з підвищення технологічного та технічного рівня виробництва, поліпшення якості та освоєння нових видів продукції. За даними моніторингу станом на 1 липня в місті діють майже чотири тисячі малих підприємств та близько 40 тисяч фізичних осіб - підприємців. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість підприємців збільшилась на 2,1 тисячі. Загалом в І півріччі зареєстровано майже дві тисячі суб\'єктів підприємницької діяльності та 252 юридичні особи (це на 61,5% та 15,6% більше ніж за відповідний період минулого року).

Продовжує поповнюватись сучасними торгівельними центрами і мережа закладів торгівлі та ресторанного бізнесу. В період з січня по липень було відкрито торгівельний центр «Квартал», на вул. Ватутіна з\'явились магазини з продажу побутової техніки, взуття та одягу. Крім того з\'явились нові ресторани «Бургер клаб», «Старий скрипаль», «Амагама», «Піца-парк», «Алемана». Сфера послуг поповнилась новими закладами побутового обслуговування населення - новими перукарнями, фітнес-клубами тощо.

У Вінниці продовжується робота по залученню інвестицій. Цьогоріч було укладено сім договорів на участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста. Станом на липень 2010 року за укладеними договорами до бюджету міста надійшло майже півтора мільйони гривень.

У проведенні робіт з благоустрою міста застосовувався комплексний підхід: паралельно з ремонтом доріг проводились роботи з освітлення, озеленення тощо. Проведено вибірковий капітальний ремонт вулиць загальною площею 69,7 тис. м2 та поточні ремонти вулиць загальною площею 22,5 тис. м2. Упродовж шести місяців 2010 року відремонтовано більш ніж чотири з половиною тисяч квадратних метрів м\'яких покрівель.

Цьогоріч відбулись значні зрушення на ринку праці обласного центру - збільшилась кількість робочих місць. Це стало можливим в тому числі і з початком будівництва кондитерської фабрики та введенням у експлуатацію гіпермаркету будматеріалів на 600 робочих місць. Загалом у першому півріччі поточного року було створено понад шість тисяч робочих місць.

Проте, попри позитивну динаміку економічного і соціального розвитку міста, досить гостро стоїть питання по ліквідації заборгованості по заробітній платі. Її сума за перше півріччя становить більше 12 мільйонів гривень. Під час засідання виконавчого комітету було прийнято рішення запрошувати на щомісячні засідання комісії по ліквідації заборгованості по виплаті заробітної плати також і представників прокуратури. Крім того, міський голова Володимир Гройсман поставив завдання усі борги по зарплаті ліквідувати до 15 жовтня. «Це питання слід вирішити якомога швидше, - говорить мер Вінниці. - Слід більш рішуче впливати на керівників підприємств, які боргують своїм працівникам, передавати справи до суду. До 15 жовтня заборгованість повинна бути ліквідована. Крім того, ми повинні продовжувати роботу та нарощувати позитивну динаміку соціально-економічного розвитку Вінниці».


Переглядів: 4159
Поширень: 0