Сучасна молодь попри життєві труднощі має перспективи. Необхідно просто мати бажання і вміння втілити їх у життя. Саме такий проект для самореалізації молодих людей запрацює на Вінниччині. Про це повідомили під час прес-конференції у Товаристві «Україна–Польща–Німеччина», метою якої стала презентація обласного дорадчого консультативного органу при голові облдержадміністрації «Студентський парламент». Він діятиме в рамках програми «Студентський імпульс», що має спровокувати більш активну поведінку молоді в житті міста, регіону і загалом держави.

У презентації нового проекту взяли участь заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, Голова Товариства «Україна–Польща–Німеччина» Сергій Татусяк, начальник управління у справах сім’ї та молоді Олена Стоялова, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна.

Сергій Таптусяк поділився із журналістами своїми враженнями з досвіду роботи студентських проектів та організацій у країнах Європи та акцентував увагу на тій підтримці, яку надає їм держава.

Заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова повідомила, що 14 вересня було підписано розпорядження голови облдержадміністрації № 384, де визначені положення реалізації Програми.
«Через розпорошеність молодіжних організацій було надзвичайно складно вибудувати єдину программу. Але на зустрічі з Миколою Джигою виникла ідея створення такого дорадчого органу» - зазначила Любов Спірідонова.

Учасники проекту - це молодь, яка прагне вирішувати свої проблемні питання не лише самостійно, але й за підтримки влади та громадськості. Це студенти, які мають активну позицію в житті та діяльності власного навчального закладу.

«Це молодь, яка здатна об\'єднати навколо себе однодумців з усієї України для організації спільних справ у формі студентської адміністрації. Для ефективної роботи «студентський парламент» взяв за приклад модель державної влади. А демократичний процес обрання до «Студентського парламенту» дасть нам можливість обрати справжніх лідерів. Адже часто молодь, якій не бракує динамічності та активності, через певну відсутність досвіду все ж не досягає поставлених цілей» - підкреслила Любов Спірідонова.

Учасники прес-конференції розповіли про концепцію діяльності програми і відзначили, що учасники проекту будуть відбиратися шляхом голосування з усіх 41 ВУЗу області, де навчаються понад 67 тисяч студентів. З кожного ВУЗу для участі у проекті прийде студент з ідеями, які будуть розглядатися на засіданні парламенту. Там же підніматимуться і ключові питання щодо життя та допомоги молоді регіону – молодіжне кредитування житла, перше влаштування на роботу, правовий захист, культмасова робота, навчання за кордоном тощо.

Також журналістам презентували новий ролик «Ти нова сила – стань лідером», який свідчить, що молодь і студенство Вінниччини мають можливості впливати на життя свого регіону, держави та власне майбутнє. Все в їх руках, і від них залежить, як вони це реалізують.


Переглядів: 5695
Поширень: 0