24 грудня відбулась 2-га сесія міської ради 6 скликання, на якій депутати ухвалили ряд важливих для міста рішень. Всього народні обранці розглянули 73 питання. Зокрема, вони підтримали зміни до Програми «Муніципальне житло м. Вінниці», затвердили нову міську програму - про інформатизації закладів охорони здоров\'я, продовжили дію пільги за оренду комунального майна та проголосували за виділення земельної ділянки для будівництва школи в мікрорайоні «Пятничани».

На останню у цьому році сесію міської ради народні обранці з\'явились майже у повному складі. У засіданні взяло участь 49 депутатів. Вже традиційно перед початком голосування багатодітні матері Вінниці згідно Указу Президента України отримали почесне звання «матері-героїні». Їх привітав міський голова Володимир Гройсман та усі депутати міської ради. Після цього розпочався розгляд порядку денного.

Напередодні сесії народні обранці вивчали всі сесійні питання на засіданнях постійних депутатських комісій. Тому затверджували проекти рішень уже із внесеними пропозиціями та правками.

Зокрема, депутати підтримали ініціативу міського голови Володимира Гройсмана щодо інформатизації закладів охорони здоров\'я Вінниці, яка передбачає створення електронної картки пацієнта та повну комп\'ютеризацію поліклінік та лікарень, що допоможе покращити якість медичного обслуговування населення та підвищить контроль за роботою медичних працівників. Ця програма розрахована на п\'ять років.

Згідно із рішенням міської ради у наступному році буде продовжено дію пільги по орендній платі за користування комунальним майном. На початку поточного року депутати минулого скликання ввели цю пільгу, зменшивши розмір орендної плати на 30% для того, аби підтримати підприємців. Враховуючи загальні економічні показники депутати ухвалили рішення про її продовження у 2011 році.

Окрім цього, народні обранці підтримали зміни до міської програми «Муніципальне житло м. Вінниці» (ПМЖ), які передбачають розширення кола тих людей, які мають право на участь у програмі. Також визначено два нових об\'єкти, що будуть будуватись в рамках ПМЖ, які будуть знаходитись на Старому місті.

Також на сесії йшлося про виконання бюджету міста Вінниці у поточному році та порядок фінансування видатків у перші місяці наступного до затвердження головного кошторису Вінниці на 2011 рік міською радою. Вінницький міський голова Володимир Гройсман повідомив про те, що головний фінансовий документ міста планується винести на розгляд сесії у січні. «На сьогоднішній день наші фахівці працюють над формуванням бюджету. Ми сьогодні отримали бюджетні запити та пропозиції від усіх управлінь і бюджет буде формуватись таким чином, щоб врахувати усі наші стратегічні завдання», - говорить Володимир Гройсман. 


Переглядів: 3772
Поширень: 0