У Вінниці стартував проект "Реформа міського теплозабезпечення України"До складу дорадчого кабінету увійшло майже 30 фахівців та спеціалістів у сфері енергетики обласного центру, начальників управлінь міської ради та керівників усіх галузей, які охоплюють енергетичний комплекс міста. Головою комітету, за розпорядженням Володимира Гройсмана, було призначено заступника міського голови Володимира Кістіона.

Цьогоріч Вінниця стала членом Асоціації «Енергоефективні міста України» та стала одним із 15 міст України, які включені до проекту «Реформа міського теплозабезпечення» (РМТ). Однією з вимог проекту РМТ було створення комітету, на якому розглядатимуться усі питання стосовно розробки, аналітики та стратегії щодо енергетичної політики, а також інші рішення, пов\'язані із впровадженням енергоефективних технологій. 24 грудня за розпорядженням міського голови Володимира Гройсмана в обласному центрі такий комітет був створений. Його очолив заступник міського голови Володимир Кістіон. Із моменту підписання цього розпорядження у Вінниці офіційно стартував проект «Реформа міського теплозабезпечення».

Основними завданнями дорадчого комітету, як повідомив виконавчий директор Асоціації «Енергоефективні міста України» Анатолій Копець, є створення концепції енергетичної політики міста, створення муніципального енергетичного плану, розгляд проектів комплексних та цільових програм з питань ефективного використання енергоносіїв та впровадження енергозберігаючих заходів.

«Я вважаю, що питання енергоефективності і енергозбереження на сьогоднішній день є надзвичайно важливим, - говорить Володимир Гройсман. - Енергоресурси є дуже дороговартісні, проте надзвичайно необхідні для нашого якісного життя. Тому підходити до питання енергозбереження слід дуже серйозно для того, аби максимально ефективно використовувати енергоресурси».

Перше засідання дорадчого комітету планується провести вже на початку наступного року.


Переглядів: 3718
Поширень: 0