Цього року міський бюджет стане «мільярдером»: за доходами його сформовано в обсязі 1032,5 млн. грн., а за видатками - 1018,2 млн. грн. Дохідна частина загального фонду кошторису міста складає 904,9 млн. грн. (це майже 88 %), а спеціального фонду – 127,6 млн. грн. (порівняно з 2010 роком він зростає в півтора рази).

Основна відмінність цьогорічного бюджету полягає у тому, що істотно збільшаться видатки розвитку, які йдуть на будівництво і реконструкцію об’єктів комунальної власності міста, капітальні ремонти та придбання обладнання тощо. Це пов’язано із тим, що у зв’язку із змінами в законодавстві, збільшаться надходження до спеціального фонду, складовою якого є бюджет розвитку. Його левова частка буде сформована за рахунок надходжень від єдиного податку, продажу землі, приватизації майна і профіциту загального фонду.

Також цього року планується розпочати капітальний ремонт другорядних доріг міста, продовжувати відновлення тротуарів та прибудинкових територій. Загалом на ці цілі в бюджеті закладено 20 млн. грн.

Окрім цього, у планах міської влади – капітальний ремонт скверів по вул. Червоноармійській, Хмельницькому шосе,4, 50-річчя Перемоги; реконструкція берегоукріплення та зони відпочинку Тяжилівського озера; а також початок робіт по реконструкції Майдану Незалежності та проспекту Космонавтів.

Не зважаючи на те, що протягом останніх п’яти років у Вінниці було масово замінено старі ліхтарі зовнішнього освітлення на існуючих електроопорах (у 2010 році було встановлено майже 4000 нових світильників і роботи по монтажу іще 700 ліхтарів тривають), цьогоріч програма по освітленню міста у темну пору доби продовжиться. Планується доповнити існуючі та збудувати нові мережі вуличного освітлення на тих ділянках, де вони відсутні (прилеглі території шкіл, садочків, медичних закладів, вуличок, провулків, прибудинкових територій тощо). На ці потреби додатково буде закуплено більше 1800 світильників.

Продовжиться у поточному році і ремонт житлового фонду. Головний кошторис міста передбачає 8,5 млн. грн. на відновлення покрівель, внутрішньобудинкових мереж та міжпанельних стиків. Також за рахунок співфінансування із державним бюджетом буде модернізовано 25 ліфтів. Окрім цього, у дворах багатоповерхівок планується продовжити роботу по встановленню ігрових дитячих майданчиків та відновити близько 70 існуючих спортивних площадок.

Окрім цього, у дитячих садках буде створено 15 додаткових груп, таким чином планується скоротити чергу на 450 дітей. А в загальноосвітніх школах обласного центру з’явиться 34 групи подовженого дня. Планується також завершити роботи по другій черзі реконструкції стадіону у парку Горького, здійснити ремонт приміщень п’яти міських бібліотек та продовжити роботу по відродженню клубів за місцем проживання.

«Бюджет сформовано на новій законодавчі базі. Ми оптимістично дивимось на 2011 рік, тому що ми бачимо результати роботи економіки міста за 2010 рік – є певні позитивні тенденції, - говорить очільник міста. – Якщо бюджет буде стабільно наповнюватись, ми зможемо приступити до виконання усіх запланованих проектів і у цьому році зробимо досить багато».


Переглядів: 4293
Поширень: 0