Вінницька область налагоджує партнерські зв\'язки з областю Бекеш, Угорщина26-29 січня 2011 року делегація Вінницької області на чолі з заступником голови обласної державної адміністрації Чернієм В.В. відвідала Угорську Республіку з метою встановлення зв’язків і розвитку співпраці між Вінницькою областю та областю Бекеш (Угорська Республіка) та взяла участь в українсько-угорському бізнес-форумі в м. Дюла.

В зазначеному форумі від України взяли також участь делегації Кіровоградської та Закарпатської областей. Участь українських регіональних делегацій проходила під патронатом Надзвичайного і Повноважного Посла України в Угорській Республіці Ю.Ю.Мушки.

Вінницька область налагоджує партнерські зв\'язки з областю Бекеш, УгорщинаДелегація Вінницької області ознайомилась та відвідала об’єкти інноваційного парку комплексного виробництва продукції галузей рослинництва та тваринництва з використанням енергії, виробленої на основі переробки відходів сільського господарства, що діє у формі кластеру.

Делегація з Вінниччини відвідала м’ясокомбінат «Дюлаї» та ознайомилась із технологією виробництва традиційних м’ясопродуктів Угорщини, в тому числі із процесом виробництва ковбаси марки «Дюлаї» та «Чабаї», яким Європейський Комітет дозволив вживати товарний знак «Захищена Географічна марка».

На виставковому стенді Вінницької області та під час спілкування на бізнес-форумі найбільший інтерес в угорських підприємців викликала продукція групи компаній «Брацлав», дочірнього підприємства Української горілчаної компанії «Nemiroff», Ладижинського заводу біо- та ферментних препаратів «Ензим», ТОВ «Вінницька цукерка».

Вінницька область налагоджує партнерські зв\'язки з областю Бекеш, УгорщинаДля інформації:

Загальна площа області Бекеш (Угорська Республіка) – 5631 кв. км

Населення367 тисяч осіб (станом на 01.01.2010 р)

Адміністративний центрмісто Бекешчаба (77 тисяч жителів)

Провідна галузь області – сільське господарство (зайнято понад 70% населення)

Під ріллею і городами зайнято більше 80% площі, під лугами і пасовищами понад 10%.

Основні культури – пшениця, кукурудза, цукровий буряк, конопля, посіви люцерни та інших кормових культур.

Тваринництво має м’ясний напрямок (свині, велика рогата худоба), розвинене птахівництво

У регіоні розводять особливу породу свиней – мангалицьку. Це свині змішаного походження, створені внаслідок безсистемного схрещування місцевих європейських порід з азіатськими, дуже витривалі і невибагливі до кормів та умов утримання, протягом усього літа можуть жити і давати приплід за рахунок лише пасовища.

В області велика увага приділяється переробці продукції тваринництва (в містах Бекеш та Дюла м’ясокомбінати виробляють відому ковбасу Чабаї та Дюлаї.

Велика увага приділяється вирощуванню овочів (тепличні господарства) та розвитку туристичної інфраструктури.

Інноваційний парк в області Бекеш діє у формі кластеру, до якого входять підприємства різних галузей народного господарства (виробники сировинної продукції, оператори енергетичних систем, транспортні компанії, проектні організації, будівельні компанії, власники технологій), науково-освітні установи та органи місцевого самоврядування. Для виробництва електроенергії в інноваційному парку застосовуються речовини з високим вмістом інертних газів, біогаз власного виробництва (рідкий гній свиноферм, гній птахоферм, відходи рослинного походження), газ піролізного реактору (переробка активного мулу стічних вод, відходи рослинництва і тваринництва, які не можуть використовуватись в інших цілях), геотермічна енергія (теплові насоси та блоки генераторів ORC з високим коефіцієнтом корисної дії). Вироблена електроенергія використовується для експлуатації власного електричного обладнання, а надлишок направляється в централізовану республіканську електромережу. Теплова електроенергія використовується для технологічних процесів і опалення приміщень парку. В зимовий період тепловою енергією забезпечуються потреби установ місцевих органів самоврядування і населення, тепличних господарств, а в літній – потреби холодильних приміщень сільськогосподарського призначення.


Переглядів: 4952
Поширень: 0