Чергова сесія Вінницької міської ради, яка відбулась у перший день весни, розпочалась з приємного. Міська влада вітала матерів, які народили дітей у новорічну та різдвяну ніч (у ці дні на світ з\'явилось 33 немовлят: 20 хлопчиків та 13 дівчаток). Молоді сім\'ї отримали для своїх малят коляски та іграшки.

Загалом на сесії було розглянуто 83 питання, пов\'язані з різними сферами життєдіяльності обласного центру. Зокрема, депутати продовжили у місті процес приватизації кімнат у гуртожитках, ухвалили створення комунального підприємства «Подільський туристично-інформаційний центр».

Також прийнято рішення про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки з ТОВ «Екоконтроль». Мова йде про довгобуд на площі Перемоги, де тривалий час не здійснюються роботи по будівництву і благоустрою території, а мешканці прилеглих будинків постійно скаржаться на незручності, пов\'язані із цим об\'єктом. Ще одне «репресивне» рішення стосується закриття ринку ритуальних товарів на розі вулиць Хмельницьке шосе та Генерала Арабея. Рішення про відмову в продовженні терміну дії договору земельного сервітуту на земельну ділянку під цим міні-ринком депутати ухвалили на підставі листа Вінницької СЕС про порушення орендарем правил утримання території населених місць. Вже в місячний термін територія має бути звільнена від тимчасових споруд.

Депутати також затвердили Єдину комплексну правоохоронну програму на 2011-2014 роки в м. Вінниці. В її рамках передбачається фінансова підтримка тих процесів, які безпосередньо пов\'язані із забезпеченням громадського порядку.

«Для нас дуже важливо, щоб рівень злочинності у нашому місті знижувався, щоб патрульні служби та дільничні інспектори працювали належним чином, тому програма передбачає різнопланову підтримку, що допоможе в профілактиці злочинності у нашому місті. В європейському місті має бути безпечно і це питання для нас є дуже важливим, - резюмував міський голова Володимир Гройсман. - Окрім цього, якщо не буде проблем із фінансування, ми до кінця року зможемо встановити засоби відеоспостереження у громадських місцях. У попередні роки ми вже побудували у Вінниці 12 кілометрів оптоволоконних мереж, наступним етапом буде встановлення спеціальних приладів.

Єдиним питанням, яке не розглянула сесія, була політична заява двох депутатів про політичну ситуацію в Україні та відставку міністра МВС, яку вони хотіли прийняти від імені Вінницької міськради. Зважаючи на виборчі обіцянки більшості депутатів міськради, займатись господарськими питаннями, а не політикою, це доволі логічно.


Переглядів: 6366
Поширень: 0