У Вінниці відбулася прес-конференція народного депутата України Коржа Віктора Петровича22 березня у Вінниці відбулася прес-конференція народного депутата України Коржа Віктора Петровича, який перебував в області з робочим візитом.

В роботі прес-конференції брали участь заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, начальник обласного управління охорони здоров’я та курортів Лідія Діденко, голова Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Сергій Глухенький та в.о. начальника управління охорони здоров’я Вінницької міської Ради Людмила Грабович.

Спілкуючись із представниками засобів масової інформації народний депутат України Віктор Корж наголосив, що медична галузь потребує кардинальних змін.

Ми сьогодні утримуємо ліжко, а маємо надавати послугу і її оплачувати. Тому необхідно привести надання медичної допомоги у відповідність і наблизити медичну допомогу до населення.

За останній рік бюджет медичної галузі значно збільшився, але ми мало що відчули. Отже назріла необхідність змінювати шляхи, якість та вчасність надання медичної допомоги та підготувати базу для введення страхової медицини.

Позитивною є ініціатива мера міста Вінниці Володимира Гройсмана щодо створення муніципальної страхової компанії.

Завершуючи конференцію, народний депутат Віктор Корж та Генеральний директор групи компаній «КУСУМ» Раджив Гупта вручили сертифікати на лікарські засоби голові Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Сергію Глухенькому для обласного управління охорони здоров’я та курортів на суму 500 тис грн., для міського управління охорони здоров’я – на суму 200 тис грн. та сертифікат на медичний аспіратор для реанімаційних заходів для надання медичної допомоги немовлятам у Вінницькій області.


Переглядів: 4339
Поширень: 0