Голова облдержадміністрації створив робочу групу з моніторингу стану надання адміністративних послуг. Відповідне розпорядження він підписав сьогодні. За результатами роботи, комісія має доповісти губернатору, де і чому обмежується доступ громадян до органів влади і як ситуацію виправити.

Промоніторити ситуацію щодо надання адміністративних послуг та вказати на недоліки «службам-штрафникам» – таке завдання поставив голова облдержадміністрації. Як приймають і обслуговують людей в установах влади, вивчатимуть виїжджаючи безпосередньо на місця. У «рейд» по адміністративних органах запросять і представників мас-медіа.

Микола Джига доручив ревізорам: «Звернути особливу увагу на причини створення черг, невпорядкованості та обмеженого часу особистого прийому, незабезпечення інших умов та комфорту, що обмежують доступ громадян до органу публічної адміністрації, який надає адміністративні послуги, викликає їх справедливе обурення, негативно позначається на авторитеті та іміджі органів влади».

За місяць губернатор вимагатиме загального звіту про ситуацію із наданням послуг населенню. Він наголосив: «Те, наскільки відрегульовано роботу з людьми, на який рівень поставлено обслуговування населення, говорить про ефективність або неефективність влади. Головним правилом роботи чиновника будь-якого рівня має бути принцип Президента «Україна – для людей».


Переглядів: 3306
Поширень: 0