Кабінет Міністрів України сьогодні на своєму засіданні прийняв розпорядження „Про перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування ремонту приміщень управлінь праці та соціального захисту виконавчих органів міських (міст республіканського в Автономній Республіці Крим і обласного значення), районних у містах Києві і Севастополі та районних у містах рад для здійснення заходів з виконання спільного із Світовим банком проекту „Вдосконалення системи соціальної допомоги” у 2011 році”.

Як відомо, за рахунок позики Світового банку в Україні реалізується проект „Удосконалення системи соціальної допомоги”, в рамках якого, зокрема, здійснюється ремонт приміщень місцевих управлінь праці та соціального захисту населення. Законом України „Про Державний бюджет України на 2011 рік” затверджено обсяг субвенції на фінансування ремонту приміщень місцевих управлінь праці та соціального захисту населення в розрізі областей.

Відповідно до прийнятого розпорядження Уряду буде здійснений перерозподіл обсягу субвенції, зокрема, передбачається збільшення призначень Вінницькій та Київській областям відповідно на 140,0 тис. грн. та 122,0 тис. грн. та їх зменшення Донецькій області на 262,0 тис. гривень.

Як поінформував Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, загальна сума коштів, передбачена позикою Світового банку на фінансування ремонтів, була доведена Мінсоцполітики областям – одержувачам субвенції. Планування призначень у бюджеті 2011 року здійснювалося виходячи з оцінки використання коштів регіонами у 2010 році.

У місцевих управліннях праці та соціального захисту населення Вінницької та Київської областях використання коштів на проведення ремонтних робіт здійснювалося у 2010 році повільнішими темпами, аніж передбачалося, що викликало недостатність призначень на вказані цілі у 2011 році.

Водночас місцеві управління праці та соціального захисту населення Донецької області використали 96 відсотків коштів, доведених розподілом, що призвело до надлишковості призначень області у 2011 році.

Таким чином, зазначений перерозподіл коштів приведе у відповідність планові призначення регіонів до обсягу коштів, доведених Мінсоцполітики, на ремонт приміщень місцевих управлінь праці та соціального захисту населення.


Переглядів: 3045
Поширень: 0