Голова Вінницької облдержадміністрації закликає економити бюджетні кошти за рахунок енергоощадних технологійГолова облдержадміністрації відвідав Росошанську загальноосвітню школу І-ІІІ ст., де ознайомився з альтернативною системою теплозабезпечення. Установа опалюється за рахунок генератора, який працює на солом’яних тюках. Річна економія порівняно з газовим опаленням становить 150-200 тис. грн..

Голова облдержадміністрації закликає економити бюджетні кошти за рахунок енергоощадних технологій.

Голова Вінницької облдержадміністрації закликає економити бюджетні кошти за рахунок енергоощадних технологійЕнергетичні новації в Росошанській школі запровадили три роки тому. Солому для спалювання в котлі безкоштовно надають сільгосппідприємства району. Потужності генератора дозволяють опалювати більші площі. Відтак, планується підключити два об’єкта соціальної сфери - ФАП та будинок культури.

Микола Джига підкреслив, що інвестиції в альтернативну енергетику себе виправдовують. Витрати на придбання біокотла окупилися за два роки. «Котел, який працює на біопаливі, економить за рік до 200 тис. грн.. Така ж школа за газове опалення платила б 250 тис. грн.. Тобто економія в 5 разів! Це – панацея від дефіциту газу, запаси якого з кожним роком зменшуються, і від ціни, яка щороку зростатиме. Ми повинні правильно поводитись з коштами. І тому ставку робимо на економні енергозберігаючі технології», - наголосив він.

 


Переглядів: 3312
Поширень: 0