За словами Миколи Джиги, промисловість області протягом всього півріччя демонструє позитивний результат. «Індекс промислового виробництва за 6 місяців поточного року склав 101,4 відсотка до відповідного періоду минулого року. І це при тому, що область багато втратила за вимушеного простою Немирівського лікеро-горілчаного заводу» - підкреслив він. «Хочу сподіватись, що це потужне підприємство, яке в області є бюджетоутворюючим в найкоротші строки надолужить відставання», - додав губернатор.

Найбільший приріст промислового виробництва забезпечили такі галузі промисловості, як: добувна (158%), виробництво будматеріалів (135,5%), металообробка (113,7%). Також наростили обсяги виробництва легка, деревообробна, хімічна і нафтохімічна, машинобудівна та інші галузі.

Також голова облдержадміністрації прогнозує зростання в агропромисловому секторі. «Сьогодні можна сказати, що область матиме достойний врожай. Урожайність ранніх зернових в середньому на 10 ц/га більша, ніж минулого року», - зазначив він. Микола Джига підкреслив, що область активно працює з інвесторами з розвитку інфраструктури зберігання зерна, фруктів та овочів. «Таким чином, ми готуємо базу для збільшення валового виробництва сільськогосподарської продукції на наступний рік», - наголосив керівник регіону.


Переглядів: 2799
Поширень: 0